Τρίτη 1 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ
Να στείλουμε πιο ισχυρό το μήνυμα της αντίστασης

Τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει ο πληθυσμός της υπαίθρου Θεσσαλονίκης εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, έθεσαν προς τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Στρατή Κόρακα οι αγρότες και οι συνταξιούχοι των χωριών της επαρχίας Λαγκαδά, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποίησε την Κυριακή, επικεφαλής κλιμακίου της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ άκουσε την αγωνία των αγροτών και κτηνοτρόφων, των ελάχιστων νέων που συνεχίζουν να μένουν στην ύπαιθρο και των συνταξιούχων που καλούνται να ζήσουν με εισοδήματα πείνας. Στο Στίβο, τη Μάδυτο, το Καλαμωτό και το Ζαγκλιβέρι, παντού ο κόσμος τον υποδέχτηκε μέσα σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα. Αφού στο πρόσωπό του δεν έβλεπε τον πολιτευτή που προεκλογικά θυμάται να τους επισκεφθεί. Τα στελέχη του ΚΚΕ βρίσκονται σταθερά δίπλα τους. Μαζί παλεύουν για την ανάπτυξη της υπαίθρου.

Μεστός, ζεστός, άμεσος ο λόγος του Στρατή Κόρακα, άγγιζε την ουσία των πραγμάτων, ανέλυε απλά και πειστικά την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ και τις αρνητικές επιπτώσεις της στον εργάτη, τον αγρότη, το συνταξιούχο, το μικρομεσαίο, τον φοιτητή. Το μήνυμα από το αγωνιστικό κάλεσμα του ΚΚΕ, που απηύθυνε ο ευρωβουλευτής του Κόμματος στους κατοίκους του Στίβου, οι οποίοι είχαν γεμίσει τη μεγάλη αίθουσα του καφενείου, όπου πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση, ήταν μήνυμα αισιοδοξίας και μιας άλλης προοπτικής, με πρωταγωνιστή τον ίδιο το λαό.

Το ίδιο φιλικό και ζεστό κλίμα επικράτησε και στη συγκέντρωση που έγινε λίγο αργότερα στη Νέα Μάδυτο, σε καφενείο της πλατείας του χωριού. «Αν δεν μπείτε και εσείς στον αγώνα, μαζί με όλο το λαό, τα πράγματα δε θα αλλάξουν από μόνα τους», είπε λίγο αργότερα ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, στη συνάντηση που είχε στο Καλαμωτό με τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αγροτοκτηνοτρόφων Λαγκαδά και Βόρειας Χαλκιδικής. Προηγουμένως δεσμεύτηκε πως θα μεταφέρει στο Ευρωκοινοβούλιο το υπόμνημα με τα αιτήματα που του έδωσαν.

Στο Ζαγκλιβέρι, τελευταίο σταθμό της περιοδείας, πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση. Ενδεικτικό στοιχείο της απήχησης που βρίσκουν οι θέσεις του Κόμματος για την προοπτική διεξόδου από την κρίση. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Καλλινδοίων Σ. Καμαρούδης.

Ο Στρ. Κόρακας παρουσίασε το τοπίο όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, με τη διαρκή όξυνση των προβλημάτων του λαού, την ανελέητη επίθεση σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, τη συρρίκνωση του αγροτικού πληθυσμού, την ανεργία. Την επιχείρηση οργάνωσης και έντασης της επίθεσης των ιμπεριαλιστών ενάντια στους λαούς της περιοχής. Και κάλεσε το λαό να καταδικάσει το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και να στείλει ισχυρό μήνυμα αντίστασης με την εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ. Του κόμματος που σταθερά και αταλάντευτα στέκει στο πλευρό των εργαζομένων, των αγροτών, όλου του λαού.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «το σημαντικό δεν είναι πότε θα γίνουν οι εκλογές, αλλά τι θα βγει από αυτές. Αν δηλαδή θα αναδειχτεί η προοπτική ρήξης με αυτή την αντιλαϊκή πολιτική.

Και για αυτό μια λύση υπάρχει: Αγώνας και ισχυρό ΚΚΕ. Ας αξιοποιήσουμε αυτή την περίοδο για να θεμελιώσουμε το Λαϊκό Μέτωπο και με τις εκλογές, την ψήφο μας, ας στείλουμε πιο ισχυρό το μήνυμα αντίστασης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ