Τρίτη 1 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
Η λαϊκή οργή θα πνίξει τον αυταρχισμό τους

«Ποτάμι» και μάλιστα έτοιμο να «ξεχειλίσει» μοιάζει η οργή που έχει προκαλέσει η ποταπή συμπεριφορά του υπουργού Δικαιοσύνης, Ε. Γιαννόπουλου, καθώς και το σαθρό κατηγορητήριο που έσπευσε να απαγγείλει στον «Ρ», φορτώνοντάς του μία αγωγή και δύο μηνύσεις. Από το μένος του υπουργού δε γλίτωσαν ούτε οι μαζικοί φορείς, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και άλλοι που συμπαραστάθηκαν στην εφημερίδα, στους οποίους στάλθηκε ένα από τα γνωστά Γιαννοπουλικά λιβελογραφήματα προς «γνώση και συμμόρφωσή τους».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπερέβη τα εσκαμμένα. Αφ' ενός με την προσπάθειά του να ποινικοποιήσει την πολιτική κριτική και αντιπαράθεση, να φιμώσει το «Ρ» και να τον στραγγαλίσει οικονομικά, μια προσπάθεια που κατ' επέκταση βάλλει την ίδια την ελευθερία του Τύπου και αφ' ετέρου με το να εγκαλεί στην τάξη ακόμα και όσους συμπαραστάθηκαν στην εφημερίδα. Επιθέσεις εκ του ασφαλούς, αφού μέχρι σήμερα επιμένει να καλύπτεται πίσω από τον υπουργικό του θώκο και την ασυλία που του παρέχει η βουλευτική έδρα.

Η πολιτική συμπεριφορά και πρακτική του Ε. Γιαννόπουλου εγείρει μείζον πολιτικό θέμα, όπως εκτιμούν άπαντες. Ταυτόχρονα, σοβαρά ερωτηματικά εγείρει και η στάση συνολικά της κυβέρνησης, που όπως αποδείχτηκε συγκαλύπτει, στηρίζει και καθοδηγεί μεθόδους που μοιάζει να ξεπήδησαν από τις κατάμαυρες σελίδες της ιστορίας, του - όχι και πολύ μακρινού - παρελθόντος. Το παρήγορο και ελπιδοφόρο στοιχείο αυτής της υπόθεσης, είναι η διαπίστωση πως η προσπάθειά τους δε βρίσκει έδαφος και η πρακτική τους απομονώνεται από τον λαό, που όπως φαίνεται διαθέτει «γερά αντανακλαστικά» σε πείσμα των καιρών και των - περί του αντιθέτου - προσπαθειών των κάθε είδους Γιαννόπουλων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ