Τρίτη 20 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
Μια μεγάλη πανεξόρμηση αντάξια της επετείου

Πλατιά διακινείται ο «Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου» με τα Πρακτικά του Ιδρυτικού Συνεδρίου του Κόμματος

Η φιγούρα του Γ. Ρίτσου και οι στίχοι του συντρόφευαν την εξόρμηση στην Αλεξανδρούπολη
Η φιγούρα του Γ. Ρίτσου και οι στίχοι του συντρόφευαν την εξόρμηση στην Αλεξανδρούπολη
Με μια μεγάλη εξόρμηση, που ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου 17 Νοέμβρη, μέρα που πριν από έναν αιώνα ξεκινούσε το Ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΕΚΕ, μπήκαν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην τελική ευθεία για τον εορτασμό των 100χρονων του Κόμματος.

Η εξόρμηση ολοκληρώνεται αύριο Τετάρτη, με στόχο να είναι δεκάδες χιλιάδες οι χώροι δουλειάς και τα λαϊκά σπίτια όπου θα μπει ο «Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου», που κυκλοφορεί με ένθετο τα Πρακτικά του Ιδρυτικού Συνεδρίου του Κόμματός μας.

Οι Οργανώσεις του Κόμματος, υποδεχόμενες τη μεγάλη επέτειο, φρόντισαν να επικρατεί εορταστικό κλίμα στα κομματικά γραφεία. Πανό στολίζουν τις εισόδους, εργασίες «φρεσκαρίσματος» γίνονταν όλη την περασμένη βδομάδα, ενώ από το πρωί του Σαββάτου διαρκώς ακούγονται τραγούδια που έχουν σημαδέψει τη λαϊκή πάλη τον περασμένο αιώνα.

Το πανηγυρικό κλίμα συνδυάστηκε με μικρές κατά τόπους γιορτές στις 17/11, κατά τη διάρκεια της χρέωσης του «Ριζοσπάστη» σε μέλη και οπαδούς του Κόμματος.

Στην Αττική, μαζί με τον «Ριζοσπάστη» διακινείται και η πρόσκληση για τη μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση στο ΣΕΦ, που θα αποτελεί την κορύφωση της πολύμορφης δράσης για τα 100χρονα του Κόμματος. Ανάμεσα στις πρωτοβουλίες που ξεχώρισαν το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν η συγκινητική εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Καισαριανή, μέσα στο Σκοπευτήριο, το «Θυσιαστήριο της Λευτεριάς», που έχει συνδεθεί με τον απαράμιλλο ηρωισμό εκατοντάδων κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών. «Τιμάμε τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, συνεχίζουμε τον αγώνα, θα νικήσουμε!» ήταν το μήνυμα που έστειλαν υπό βροχή οι τοπικές Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ μέσα από το Σκοπευτήριο. Μέλη και φίλοι του Κόμματος είχαν δώσει ραντεβού στα γραφεία του ΚΚΕ, από όπου προμηθεύτηκαν τον «Ριζοσπάστη» και πρόσφεραν «κόκκινα μεροκάματα» και εισφορές για την Οικονομική Εξόρμηση. Από εκεί κατευθύνθηκαν με συνθήματα προς τον ιστορικό τόπο εκτέλεσης, όπου κατέθεσαν γαρίφαλα στο μνημείο και όλοι μαζί τραγούδησαν τη «Διεθνή».

Στολισμένα τα γραφεία του ΚΚΕ στον Πειραιά, στην πόλη που φιλοξένησε την ίδρυση του Κόμματος
Στολισμένα τα γραφεία του ΚΚΕ στον Πειραιά, στην πόλη που φιλοξένησε την ίδρυση του Κόμματος
Εορταστικό ήταν το κλίμα σε όλα τα γραφεία του Κόμματος, με συνθήματα να ακούγονται διαρκώς, όπως «Ενας αιώνας αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία». Στο Μενίδι, στα γραφεία της ΤΕ Μενιδίου - Φυλής, το στολισμό ανέλαβαν οι μικροί φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, παιδιά από τις μεγαλύτερες τάξεις του Δημοτικού και του Γυμνασίου. Για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ δεσμευόμαστε: «Αγωνιζόμαστε, χωρίς να γνωρίσουμε ξεκούραση, για να προφτάσουμε την αυγή και το αύριο...», έλεγαν χαρακτηριστικά οι μεγαλύτεροι σύντροφοι...

Ολοήμερη ήταν η δράση των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Αλεξανδρούπολη, όπου από το ξημέρωμα μέλη και οπαδοί είχαν στολίσει την πόλη και τη βιομηχανική περιοχή με συνθήματα, ενώ παράλληλα οργάνωναν εξόρμηση σε εργοστάσια, φροντίζοντας να φτάσει η εφημερίδα και στο εργοτάξιο του TAP. Σε όλο το κέντρο υπήρχαν συνεργεία που διακινούσαν τον «Ριζοσπάστη», κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης και προκηρύξεις του Κόμματος. Ξεχωριστή εντύπωση έκαναν η προσωπογραφία του Γιάννη Ρίτσου και ο στίχος του «ΚΚΕ, σεμνή υπογραφή του λαού μας στις λεωφόρους του μέλλοντος», που φιλοτεχνήθηκε σε κεντρικό σημείο της πόλης, την ώρα που στον ίδιο χώρο γινόταν εξόρμηση. Μια κάρτα από τη συλλεκτική έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής» με χειροτεχνήματα που δημιουργήθηκαν στις φυλακές και τις εξορίες δόθηκε τιμητικά σε όλα τα μέλη και τους φίλους που συμμετείχαν στην εξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη».

  • Ο «Ριζοσπάστης» από σήμερα και τις επόμενες μέρες θα κυκλοφορεί με καθημερινά αφιερώματα στα 100χρονα του Κόμματος, με ανταποκρίσεις από τη δραστηριότητα των Κομματικών Οργανώσεων, με αρθρογραφία κ.λπ., με κορύφωση το Σαββατοκύριακο 24 - 25 Νοέμβρη.

Εορταστικό κλίμα στα γραφεία της ΤΟ Δυτικής Αθήνας
Εορταστικό κλίμα στα γραφεία της ΤΟ Δυτικής Αθήνας

Η πανεξόρμηση ξεκινά στην Καλλιθέα
Η πανεξόρμηση ξεκινά στην Καλλιθέα

Εκδήλωση στην Καισαριανή
Εκδήλωση στην Καισαριανή

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ