Τρίτη 20 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2018
Εκδηλώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Από την εκδήλωση της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ
Από την εκδήλωση της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ
Το απόγευμα της Παρασκευής, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου που διοργάνωσε η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, στην Πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ. Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία από τον Θανάση Σγούρο, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, και ακολούθησε ένα ιδιαίτερα συγκινητικό μουσικό - αφηγηματικό αφιέρωμα στις στιγμές της παράνομης δράσης της ΚΝΕ. Στο φουαγιέ του Πολυτεχνείου δέσποζε η έκθεση με ντοκουμέντα των ημερών αλλά και της ζωής και της δράσης της ΚΝΕ.

Με επιτυχία έγινε ανάλογη εκδήλωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, την Παρασκευή, στα Τρίκαλα. Ξεκίνησε με βιντεοπροβολή των ημερών του Νοέμβρη 1973, ακολούθησε ομιλία από την Κλεώνη Ντούβλη, μέλος του ΤΣ Τρικάλων της ΚΝΕ, και ολοκληρώθηκε με ένα συγκινητικό μουσικό αφιέρωμα στην παράνομη δράση της ΚΝΕ την περίοδο του αντιδικτατορικού αγώνα.

Ξεχωριστή ήταν και η εκδήλωση για το Πολυτεχνείο που διοργάνωσαν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στην Ικαρία, στον Αγιο Κήρυκο, το Σάββατο. Μετά από αναφορά στην επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ, έγινε απαγγελία του ποιήματος «Ανώτατες Σπουδές» του Δημήτρη Ραβάνη - Ρεντή από μαθήτρια του Λυκείου, ενώ συγκλονιστικές ήταν οι απολογίες από βασανισμένους κομμουνιστές την περίοδο της χούντας, και συγκεκριμένα του Χρ. Κουτσογιώργου, του Γ. Μωραΐτη και του Στ. Παπαγεωργάκη, την απολογία του οποίου διάβασε η εγγονή του. Προβλήθηκε επίσης απόσπασμα της θεατρικής παράστασης «Το μεγάλο μας τσίρκο», ενώ την κεντρική ομιλία έκανε η Γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου Ικαρίας της ΚΝΕ, Γεωργία Λαρδά. Η εκδήλωση έκλεισε με βίντεο της ΚΝΕ για το Πολυτεχνείο.

Με τη συμμετοχή μαθητών, φοιτητών και νέων εργαζομένων έγινε αντίστοιχη εκδήλωση το Σάββατο στην Κέρκυρα, στο χώρο του πανεπιστημίου. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιάννης Πουλόπουλος, μέλος του ΤΣ Κέρκυρας της ΚΝΕ και πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου του Ιστορικού, και την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιάννης Μπορμπότης, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδηλώσεις Οργανώσεων της ΚΝΕ(13/12/2019)
Τόπος μαρτυρίου και ακλόνητη απόδειξη ηρωισμού των κομμουνιστών(22/10/2019)
Εκδήλωση για τον Μάνο Λοΐζο στην Καρδίτσα(17/11/2017)
Εκδηλώσεις σε Κεφαλονιά και Ιθάκη(24/7/2015)
Εκδηλώσεις τιμής στον Ν. Μπελογιάννη(29/3/2015)
Εκδηλώσεις των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ(16/11/2013)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org