Τρίτη 20 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2018
Απ' άκρη σ' άκρη σε όλη την Ελλάδα το αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα

ΑΡΤΑ
ΑΡΤΑ
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν η συγκέντρωση και η πορεία στην Πάτρα. Η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Ολγας με τη συμμετοχή των Σπουδαστικών Συλλόγων του ΤΕΙ, Φοιτητικών Συλλόγων, του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, Σωματείων, Συνδικάτων και φορέων της πόλης.

Παρευρέθηκαν ο βουλευτής Αχαΐας του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και η δημοτική αρχή, με επικεφαλής τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κώστας Σπανός, από το Συντονιστικό Αγώνα Μαθητών ο Κώστας Αλεξανδρόπουλος και εκ μέρους των Φοιτητικών Συλλόγων η Αναστασία Χριστοφοράτου. Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Βασίλη Κωσταδήμα, μέλος του Συλλόγου της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ.

Αλλες συγκεντρώσεις στην Πελοπόννησο: Στην Καλαμάτα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου από Εργατικά Σωματεία και Φοιτητικούς Συλλόγους, στην Κόρινθο, στον πεζόδρομο της Εθνικής Τράπεζας από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ, και στο Ναύπλιο, στην πλατεία Καποδίστρια από Σωματεία και φορείς.

Σε Ηπειρο και Ιόνιο

Στα Γιάννενα, η συγκέντρωση και πορεία του Εργατικού Κέντρου και των ταξικών σωματείων ξεκίνησε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα από τη Δόμπολη. Το μεσημέρι, αντιπροσωπείες σωματείων και φορέων κατέθεσαν στεφάνια στο Μνημείο Ηρώων.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Πολλοί ήταν οι εργάτες, μαθητές, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Αρτας και συμμετείχαν στη συγκέντρωση και στην πορεία που ακολούθησε στο κέντρο της πόλης. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Βασίλης Βάσιος, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και πρόεδρος του Συνδικάτου Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών.

Στη Λευκάδα, η κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου ολοκληρώθηκε με πορεία στον Αγιο Μηνά. Στη συγκέντρωση μπροστά από το Εργατικό Κέντρο μίλησε ο Βαγγέλης Βερροιώτης από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λευκάδας - Βόνιτσας.

Κινητοποιήσεις έγιναν ακόμα σε Αργοστόλι, Κέρκυρα, Ζάκυνθο.

Στα νησιά του Αιγαίου

Στη Σάμο, εργαζόμενοι και φοιτητές του νησιού τίμησαν τα 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου με αντιιμπεριαλιστική πορεία στο Καρλόβασι. Στη συνέχεια, πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση που οργάνωσαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Μαθηματικού και ΣΑΧΜ (Στατιστικής).

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου Σάμου απηύθυνε ο Δημήτρης Καλογερής, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Νίκος Ψαρράς, πρόεδρος του ΔΣ του ΦΣ του ΣΑΧΜ και μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΜΑΣ.

ΧΑΝΙΑ
ΧΑΝΙΑ
Συγκεντρώσεις έγιναν ακόμα στα Χανιά, στην πλατεία 1866, στη Χίο, στην είσοδο του Πανεπιστημίου από σωματεία και το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ, στη Ρόδο, από Φοιτητικούς Συλλόγους, στη Μυτιλήνη, στην πλατεία Σαπφούς, και στο Ηράκλειο, στην πλατεία Λιονταριών από εργατικά σωματεία.


ΠΑΤΡΑ
ΠΑΤΡΑ

ΛΕΥΚΑΔΑ
ΛΕΥΚΑΔΑ

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org