Τρίτη 20 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Συνεχίζουμε, θα νικήσουμε!

Το ΚΚΕ, το Κόμμα μας γιορτάζει από το περασμένο Σάββατο τον έναν αιώνα ζωής και δράσης. Ενας γιορτασμός που ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια και τώρα κορυφώνεται, μετά από εκατοντάδες πολύμορφες πρωτοβουλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Γιορτάζουμε μαχητικά με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, αντλώντας δύναμη από την ηρωική μας Ιστορία.

Οργανώνοντας μια πλατιά εξόρμηση στους εργαζόμενους, στο λαό, στους τόπους δουλειάς και στις συνοικίες. Από το πρωί του Σαββάτου 17 Νοέμβρη, μέρα που πριν από έναν αιώνα ξεκινούσε το Ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΕΚΕ, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δίνουν τη μάχη της διακίνησης του επετειακού «Ριζοσπάστη» με το ειδικό ένθετο, που περιέχει τα πρακτικά αυτού του ιστορικού Συνεδρίου.

Μια εξόρμηση που ακόμα συνεχίζεται, με στόχο να είναι δεκάδες χιλιάδες τα λαϊκά σπίτια που θα φτάσουμε και θα ανοίξουμε τη συζήτηση.

Με την εξόρμηση αυτή φιλοδοξούμε να έρθουμε σε επαφή με νέες δυνάμεις, αλλά και να επικοινωνήσουμε με εργατόκοσμο που προβληματίζεται έντονα, που τα προηγούμενα χρόνια πίστεψε ότι μια κυβερνητική εναλλαγή στο πλαίσιο της σημερινής εξουσίας θα μπορούσε να αλλάξει την πορεία, να τους καλέσουμε σήμερα «να κάνουν τη διαφορά», συσπειρωμένοι με το ΚΚΕ.

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τη σύγχρονη στρατηγική του ΚΚΕ, και σήμερα πιο εύκολα μπορεί να καταλάβουν περισσότεροι εργαζόμενοι ότι το Κόμμα μας είναι το μοναδικό τους αποκούμπι και η ενίσχυσή του ο μόνος δρόμος για να ενισχυθεί η πάλη τους.

Γιορτάζουμε, δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό για να υλοποιήσουμε τους υψηλούς μας στόχους. Να ανταποκριθούμε στο καθήκον της ισχυροποίησης του ΚΚΕ παντού, με νέες δυνάμεις και Οργανώσεις καταρχάς μέσα στους τόπους δουλειάς. Δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να αλλάξουν οι συσχετισμοί μέσα στα συνδικάτα, για να χάνει δυνάμεις ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός και να δυναμώνει η γραμμή της σύγκρουσης με την εργοδοσία, το κράτος, τις κυβερνήσεις και τις ενώσεις τους, να χειραφετούνται διαρκώς εργατικές δυνάμεις από το σύστημα και τους μηχανισμούς του, για να ανασυντάσσεται το εργατικό κίνημα. Για να στεριώνει με περισσότερες δυνάμεις η κοινωνική συμμαχία ανάμεσα στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου.

Γιορτάζουμε, δίνοντας τη μάχη για να απορρίψουν μαζικά οι εργαζόμενοι τη λογική του «μικρότερου κακού» και τον εφησυχασμό που καλλιεργεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τόσο σε ό,τι αφορά την καπιταλιστική ανάπτυξη, που τσακίζει τα εργατικά δικαιώματα, όσο και την εμπλοκή της στους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Για να δυναμώσει ο αγώνας για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, για να μην εμπλέκεται η Ελλάδα στα θανατηφόρα σχέδια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Ολη αυτή η βδομάδα, μέχρι τη μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση του ΚΚΕ στο ΣΕΦ για τα 100χρονα του Κόμματος, θα είναι αφιερωμένη από τις Κομματικές και ΚΝίτικες Οργανώσεις στη μεγάλη επέτειο.

Συνεχίζουμε, λοιπόν, με την αισιοδοξία που διακρίνει τους κομμουνιστές, η οποία πηγάζει από την κοσμοθεωρία μας, από την πίστη στο δίκιο της εργατικής τάξης. Με βαθιά πεποίθηση ότι ο νέος μας αιώνας θα συμπέσει με τις νέες επαναστατικές εφόδους της εργατικής τάξης, κλιμακώνουμε τις προσπάθειές μας για να αφήσει η 100ή επέτειος του ΚΚΕ μια ακόμα πολύτιμη παρακαταθήκη σε αυτήν τη συγκλονιστική πορεία.
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org