Τρίτη 20 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε το ΚΚΕ

Στη Βουλή φέρνει το ΚΚΕ την απόσπαση του ναύτη Στ. Παπαδάκη σε άλλο πλοίο, επειδή κατήγγειλε τη συμμετοχή της φρεγάτας «Ναβαρίνον» σε ΝΑΤΟική επιχείρηση. Σε Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, οι βουλευτές του Κόμματος Θανάσης Παφίλης, Λιάνα Κανέλλη και Σταύρος Τάσσος αναφέρουν:

«Πρόσφατα έγινε γνωστό από δημοσιεύματα, ότι πλοία του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και η φρεγάτα "Ναβαρίνον" συμμετέχουν σε ΝΑΤΟικές αποστολές όπως η επιχείρηση "Sea Guardian", στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Για το γεγονός αυτό, ναύτης που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία στην προαναφερόμενη φρεγάτα ζήτησε με αναφορά του τη μη συμμετοχή της φρεγάτας, αλλά και γενικότερα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, σε ΝΑΤΟικές αποστολές.

Η τοποθέτηση για τα παραπάνω αποτελεί όχι μόνο δικαίωμα, αλλά συμβολή στο να γίνουν πράξη ιδανικά και αξίες του αγωνιζόμενου λαού. Διατύπωσε ένα παλλαϊκό αίτημα να μη συμμετέχουν οι Ενοπλες Δυνάμεις σε αποστολές εκτός συνόρων, τονίζοντας "τη διαφωνία του στη συμμετοχή του πλοίου στη ΝΑΤΟική αποστολή «Sea Guardian» στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου".

Η κυβέρνηση όμως επέλεξε με συνοπτικές διαδικασίες να μεταθέσει τον ναύτη σε άλλο πλοίο, για ευνόητους λόγους. Είναι ανησυχητικά επίσης και ορισμένα φαινόμενα των τελευταίων ημερών, όπου ορισμένα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων επιδιώκουν να συλλέξουν πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή στρατευμένων στην κατάθεση στεφάνου στο Πολυτεχνείο. Σε συνδυασμό με τα παραπάνω, η ναζιστική Χρυσή Αυγή, οι υμνητές της χούντας και του Χίτλερ, κατέθεσε Ερώτηση ζητώντας να παρθούν μέτρα σε βάρος των φαντάρων που συμμετείχαν στο Πολυτεχνείο».

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός «πώς τοποθετείται η κυβέρνηση στο δικαίωμα των στρατευμένων να εκφράζουν την εναντίωσή τους στο ΝΑΤΟ, στη συμμετοχή των πλοίων και γενικότερα των Ενόπλων Δυνάμεων σε ΝΑΤΟικές ασκήσεις και επιχειρήσεις, καθώς και την εναντίωσή τους στη χούντα που υμνεί η ναζιστική Χρυσή Αυγή;».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org