Τρίτη 20 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2018
Εκδηλώσεις και διαδηλώσεις στη Θεσσαλία

ΛΑΡΙΣΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Με το επίκεντρο να βρίσκεται στην ανάδειξη της λαϊκής αντίθεσης στις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις που εγκαθίστανται στην περιοχή, μετατρέποντάς την σε πολεμικό ορμητήριο του ιμπεριαλισμού σε βάρος άλλων χωρών και λαών και ταυτόχρονα σε στόχο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας.

Στη Λάρισα, μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου και της Επιτροπής Ειρήνης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Ταχυδρομείου, με ομιλητές τον Λαυρέντη Κουρελά, πρόεδρο του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών ΤΕΙ Λάρισας, την Δήμητρα Παπαστεργίου, πρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης, και τον Πάρη Λιόλιο, γενικό γραμματέα του ΕΚΛ. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης, η οποία πέρασε και από την 110 Πτέρυγα Μάχης, όπου οι Αμερικανοί έχουν εγκαταστήσει τα διαβόητα drones. Εκεί παραδόθηκε το υπόμνημα που προηγουμένως είχε διαβαστεί και εγκριθεί στη συγκέντρωση, και η πορεία συνεχίστηκε και κατέληξε στην πλατεία Λαού.

Στο Βόλο, αγωνιστικό και μαχητικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στους δρόμους της Νέας Ιωνίας και μπροστά από το στρατόπεδο «Γεωργούλα», όπου διαμένουν ΑμερικανοΝΑΤΟικοί στρατιώτες. Στη συγκέντρωση στην πλατεία ΕΠΟΝ, στο «Φαρδύ», μίλησαν οι Παναγιώτης Ηλιάδης, πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Φυτικής Παραγωγής, Παναγιώτης Τσιτσιρίκης, μέλος της Γραμματείας Βόλου του ΠΑΜΕ, και Θεόδωρος Καραγιάννης, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης. Μπροστά στο στρατόπεδο οι διαδηλωτές βρήκαν απέναντί τους μια διμοιρία των ΜΑΤ που εμπόδιζε τη διέλευση της πορείας, αποσύρθηκε όμως μπροστά από την πύλη, κάτω από την αποφασιστικότητα των συγκεντρωμένων που βροντοφώναξαν «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» και «Δεν σας θέλει ο λαός, πάρ' τις βάσεις σας και μπρος».

ΒΟΛΟΣ
ΒΟΛΟΣ
Στη Σκόπελο, πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών συγκεντρώθηκε στην αίθουσα του «Ορφέα», όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Σκοπέλου για το Πολυτεχνείο και στην οποία μίλησε η Σούλα Πατσή - Κορέντη, μέλος της Διοίκησης του Συλλόγου.

Στα Τρίκαλα, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, πολύς ήταν ο κόσμος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης, εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων του κινήματος και συμμετείχε στην αγωνιστική - αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση. Εγινε συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (κεντρική πλατεία Τρικάλων), με απαγγελία ποιημάτων από μαθητές, με χαιρετισμό από τον Γιώργο Λιατίφη, πρόεδρο του Συνδικάτου Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, ομιλία από τον Λάζαρο Τσουμένη, γραμματέα της Επιτροπής Ειρήνης, κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του στρατηγού του ΕΛΑΣ Στέφανου Σαράφη που βρίσκεται στην πλατεία, και στη συνέχεια, μέσα σε δυνατή βροχή, πραγματοποιήθηκε δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης.

Στην Καρδίτσα, η συγκέντρωση έγινε εν μέσω βροχής στο αίθριο της δημοτικής αγοράς. Χαιρέτισαν ο Στέλιος Σαριδάκης, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, και ο Νίκος Οικονόμου, εκ μέρους των φοιτητών της Κτηνιατρικής Σχολής, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Στράτος Ροδίτης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης. Ακολούθησε πορεία προς το Μνημείο της Αντίστασης, όπου κατατέθηκαν στεφάνια.


ΚΑΡΔΙΤΣΑ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ

ΤΡΙΚΑΛΑ
ΤΡΙΚΑΛΑ

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ