Τρίτη 30 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Μονά - ζυγά» χαμένος ο λαός στο παζάρι για μέτρα και «αντίμετρα»

Κορυφώνεται η κοροϊδία της κυβέρνησης γύρω από τη μη περικοπή των συντάξεων και τα «ισοδύναμα» που διαπραγματεύεται με την ΕΕ

  • Με απαράβατο στόχο να μην κινδυνεύσουν τα «ματωμένα» πρωτογενή πλεονάσματα και οι άλλοι αντιλαϊκοί όροι που περιγράφουν τα μνημόνια, η κυβέρνηση παζαρεύει με την Κομισιόν τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς, βάζοντας στο λαό το «δίλημμα» από ποια τσέπη θα συνεχίσει να του τα παίρνει, για να ανακάμψει το κεφάλαιο.
  • Ανάμεσα στα πολλά αντιλαϊκά σενάρια που συζητιούνται τώρα, είναι να υπάρξει μερική περικοπή των συντάξεων και ταυτόχρονα να ξεκινήσουν έναν χρόνο νωρίτερα οι ψηφισμένες μειώσεις στο αφορολόγητο, που σημαίνει αύξηση της φορολογίας για χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά!
  • Τσεκούρι σχεδιάζεται και στα λεγόμενα «αντίμετρα» που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τη διαχείριση της ακραίας φτώχειας. Τα μόνα που παραμένουν άθιχτα, είναι τα μέτρα για την ενίσχυση των επιχειρηματικών κερδών, όπως η μείωση της φορολογίας για τους ομίλους και η επιδότηση μέχρι και 100% των ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη νέων εργαζομένων.

ΣΕΛ.  3

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ