Τρίτη 30 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οι επιδιωκόμενες αλλαγές ενισχύουν τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του Συντάγματος

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για την επιστολή του πρωθυπουργού σχετικά με τη συνταγματική αναθεώρηση:

«Οι επιδιωκόμενες αλλαγές στο Σύνταγμα, όχι μόνο δεν αλλάζουν, αλλά ενισχύουν τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του. Αυτό επιδιώκεται και με την αντιδραστικοποίηση διατάξεων (όπως είναι η ενίσχυση του ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας), αλλά και με κάποια ημίμετρα αντί για κατοχύρωση υπερώριμων αιτημάτων, όπως ο πλήρης διαχωρισμός κράτους - Εκκλησίας. Επίσης, με ψευδεπίγραφα συνθήματα περί "ενίσχυσης της δημοκρατίας" υποκρύπτεται η επιδίωξη της κυβέρνησης να ενισχυθεί ο διπολικός καβγάς με τη ΝΔ, στη βάση του κάλπικου διλήμματος "πρόοδος - συντήρηση", τη στιγμή που ταυτίζονται στα κρίσιμα ζητήματα.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ήταν αυτή που έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2015, μετατρέποντας σε ένα βράδυ το λαϊκό ΟΧΙ σε ΝΑΙ και υλοποίησε ένα σωρό αντιλαϊκών μέτρων με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου; Οπως επίσης ότι είναι αυτή η κυβέρνηση που έφερε διάταξη η οποία βάζει μεγάλα εμπόδια στο δικαίωμα στην απεργία;

Αποδεικνύεται ότι η όποια αναγνώριση κάποιων δικαιωμάτων στο Σύνταγμα έχει περισσότερο διακηρυκτικό χαρακτήρα και συνοδεύεται με ρήτρες, προϋποθέσεις, νόμους, που τα καταστρατηγούν στην πράξη.

Το ΚΚΕ θα τοποθετηθεί συγκεκριμένα και θα πάρει μέρος στη διαδικασία που προβλέπεται, καταθέτοντας τις δικές του προτάσεις».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μάχες εντυπώσεων με λάφυρο τη διακυβέρνηση(2/7/2013)
Πρώτος και καλύτερος στο διάλογο(6/3/2007)
Ζητούμενο η ενίσχυση της λαϊκής κυριαρχίας(14/5/1998)
Προς αντιδραστική κατεύθυνση η αναθεώρηση του Συντάγματος(24/3/1998)
Συντηρητική κατεύθυνση (230)(15/6/1997)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org