Τρίτη 30 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
Δεν υπάρχει ειδική αίθουσα για τακτικότερη διαδικασία στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Στις ελλείψεις υποδομών, και συγκεκριμένα στο ότι δεν υπάρχει κατάλληλη δικαστική αίθουσα για να διεξάγεται επί καθημερινής βάσης η δίκη της Χρυσής Αυγής, αποδίδει η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων την καθυστέρηση στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή της, η δίκη διεξάγεται μόνο 10 μέρες το μήνα ελλείψει αίθουσας.

Ειδικότερα σημειώνεται για τις «πραγματικές αιτίες της καθυστέρησης» ότι: «Στη δίκη αυτή, η οποία μέχρι σήμερα έχει διαρκέσει 3,5 χρόνια και έχουν διεξαχθεί 283 συνεδριάσεις, υπάρχουν 68 κατηγορούμενοι, έχει ολοκληρωθεί η εξέταση 150 μαρτύρων κατηγορίας, υπολογίζονται σε 230 οι μάρτυρες υπεράσπισης, έχει προχωρήσει η ανάγνωση εγγράφων σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή που υπερβαίνουν τις 50.000 σελίδες, ενώ παρίστανται 125 συνήγοροι υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής. Μέχρι και σήμερα το δικαστήριο συνεδριάζει 10 φορές το μήνα, και τούτο διότι δεν υπάρχει ειδική αίθουσα για να διεξάγεται η διαδικασία σε πιο τακτική βάση.

Οι δικαστές και εισαγγελείς της συγκεκριμένης δίκης εργάζονται με μεγάλη ευσυνειδησία, δικάζουν με βάση το Σύνταγμα και τους θεσπισμένους νόμους και τηρώντας τις αρχές της δίκαιης δίκης. Επιδίωξη όλων είναι να περαιώνονται οι δίκες μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα με την τήρηση όλων των δικονομικών κανόνων, και αυτό είναι εφικτό μόνο όταν υπάρχουν οι αναγκαίες προϋποθέσεις».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ