Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κυβερνητικοπαγαποντιές...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ από το Μέγαρο Μαξίμου! Είμαστε σε καθεστώς «Εθνικού Κοινωνικού Διαλόγου»!!!

Ο πρωθυπουργός συναντάται πυρετωδώς με τους υπουργούς του και αυτοί ετοιμάζουν τα σχέδιά τους. Πρώτοι και καλύτεροι ο Γ. Λοβέρδος και η Λ. Κατσέλη και ακολουθεί ο Μ. Χρυσοχοΐδης...

Ηρθε η ώρα «να αναλάβουμε τις ευθύνες μας» όλοι εμείς οι «κοινωνικοί εταίροι», μας λένε, διότι κρίση έχουμε και πρέπει το θέμα να το αντιμετωπίσουμε με πνεύμα εθνικής ομοψυχίας!

Δε λέμε, συγκινηθήκαμε από τον ...πατριωτικό χαρακτήρα του πράγματος (μόνο τη Φιλαρμονική δε βγάλανε να παίζει στους δρόμους) αλλά ...δε θα μπορέσουμε. Λυπούμαστε...

Γιατί, ξέρετε, θυμόμαστε και τα προηγούμενα χρόνια, που δεν είχαμε κρίση. Τότε είτε το ΠΑΣΟΚ είτε η ΝΔ μάς μιλούσαν για «πρωτοφανή ανάπτυξη» και περηφανεύονταν για τα επιτεύγματά τους.

Τότε, όμως, ουδείς κάλεσε τους εργαζόμενους σε «εθνικό διάλογο», για να δούμε πώς θα ...διπλασιαστούν οι μισθοί, όπως διπλασιάζονταν και τριπλασιάζονταν τα κέρδη των μεγαλο-εργοδοτών.

Κανείς δεν άνοιξε συζήτηση για το πώς θα αυξηθούν οι συντάξεις, θα μειωθεί η ηλικία συνταξιοδότησης, θα καλυτερεύσει η Κοινωνική Ασφάλιση, η Υγεία και η Παιδεία.

Ηταν όλοι τους πολύ απασχολημένοι, βλέπετε. Είχαν να «αξιοποιήσουν» όσα «φάγανε» από το χρηματιστήριο, είχαν να μοιράσουν τα κοινοτικά πλαίσια στήριξης και να τσακωθούν μεταξύ τους για τη διανομή των δημόσιων έργων και των κερδών τους.

Ασε που ...διατίθεντο και τα αποθεματικά των Ταμείων σε όποιον χρειαζόταν ρευστό και συνεχίζουν να διατίθενται.

Πού καιρός για ...κουβεντούλες και «διαλόγους». Τώρα τους έπιασε ο πόνος και ο μεγάλος καημός για το τι θα γίνει η δύστυχη χώρα.

Επειδή όμως ξέρουμε πολύ καλά πού πάει το πράγμα, τους προειδοποιούμε ότι δεν έχουμε καμία διάθεση να πληρώσουμε. Αντίθετα, έχουμε διάθεση να πληρώσουν αυτοί...


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ