Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ - ΠΕΚΑΜ - ΣΦΕΑ (1967 - 1974)
Διαμαρτυρία στα γραφεία της ΕΕ και την πολωνική Πρεσβεία

Για την αντικομμουνιστική υστερία στην Πολωνία

Κοινό διάβημα διαμαρτυρίας και καταδίκης της αντικομμουνιστικής υστερίας στην Πολωνία, έκαναν χτες το πρωί αντιπροσωπείες της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, της Πανελλήνιας Ενωσης Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ) και του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών περιόδου 1967 -1974, παραδίδοντας σχετικά υπομνήματα στην πολωνική Πρεσβεία και στα Γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.

Αφορμή αποτέλεσε η πρόσφατη νομοθεσία της πολωνικής κυβέρνησης, με την οποία προωθείται η ποινικοποίηση και δίωξη της κομμουνιστικής ιδεολογίας, φθάνοντας στο σημείο να απαγορεύεται ακόμα και η επίκληση και χρήση συμβόλων που αναφέρονται στην κομμουνιστική - σοσιαλιστική ιδεολογία.

Στα υπομνήματά τους, οι αντιστασιακοί καταγγέλλουν τις ευθύνες της ΕΕ και καταδικάζουν την αντικομμουνιστική υστερία που αναπτύσσουν κυβερνήσεις σε χώρες - μέλη της, ιδιαίτερα στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες. Σ' αυτήν την κατεύθυνση, απαιτούν να σταματήσει το «κυνήγι μαγισσών» σε βάρος των λαών. Επίσης οι αντιστασιακοί εκφράζουν τη διεθνιστική αλληλεγγύη τους για τις διώξεις αγωνιστών από τα αντιδραστικά αντικομμουνιστικά καθεστώτα.

Η πολυμελής αντιπροσωπεία, επικεφαλής της οποίας ήταν οι πρόεδροι των τριών αντιστασιακών οργανώσεων Χρήστος Τσιντζιλώνης (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ), Γιάννης Επιτρόπου (ΠΕΚΑΜ) και Νίκος Τριανταφύλλου (ΣΦΕΑ), συναντήθηκε στην πολωνική Πρεσβεία με τον σύμβουλό της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ