Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10549

ΠΑΜΕ
Με αυταπάρνηση για την επιτυχία της απεργίας στις 17 Δεκέμβρη

Κάθε εργάτης δουλεύει με αυταπάρνηση για την επιτυχία της απεργίας. Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στο Πεδίον του Αρεως, στις 11 π.μ. Στη Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα, στο Αγαλμα του Βενιζέλου.


ΣΕΛ.  13
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Σήμερα πανεκπαιδευτικές διαδηλώσεις σε 32 πόλεις

Στην Αθήνα το αγωνιστικό ραντεβού είναι, στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια.Στη Θεσσαλονίκη, στις 12 το μεσημέρι, στο άγαλμα του Βενιζέλου. Στον Πειραιά, στις 10.30 το πρωί, στην πλατεία Κοραή.


ΣΕΛ.  25

ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΠΥΓΜΗ Ο ΛΑΟΣ εδώ και τώρα κόντρα στις αντεργατικές αλλαγές

Η Αλέκα Παπαρήγα παρουσίασε τις προτάσεις νόμου του Κόμματος, απαιτώντας:

  • Ρυθμίσεις για τις εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στη βάση της αρχής της πλήρους και σταθερής δουλειάς για όλους με δικαιώματα.
  • Διασφάλιση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και διεύρυνση των ασφαλιστικών - συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Πρέπει να γίνουν αλλαγές ριζικές, θεαματικές, σημαντικές στο θεσμικό πλαίσιο και στην ουσία της Κοινωνικής Ασφάλισης, της συνταξιοδότησης, της Υγείας, στο ζήτημα των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά και στο καθεστώς των εργασιακών σχέσεων. Ο λαός έχει και το δίκιο, και τα μέσα να το επιβάλει. Το ΚΚΕ παλεύει για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Αυτόν το στρατηγικό στόχο υπηρετούν και οι στόχοι πάλης, που καταγράφονται στις προτάσεις νόμου του ΚΚΕ. Εδώ και τώρα, κάθε μέρα, με όλες τις μορφές που χρειάζονται, ο λαός πρέπει να δείξει την πυγμή του και στις δύσκολες ώρες θέλει και τις ανώτερες μορφές.


ΣΕΛ.  6   -   9

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας

Μάθημα ανυποχώρητου ταξικού αγώνα έδωσαν για ακόμα μια φορά χτες οι απόμαχοι εργάτες, οι πρωτοστάτες στους αγώνες συνταξιούχοι, που συμμετείχαν μαζικά, δυναμικά στα περιφερειακά συλλαλητήρια που διοργάνωσαν σε οχτώ πόλεις της χώρας οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές τους Οργανώσεις. Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού δόθηκε στις 17 Δεκέμβρη στις απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώνει το ΠΑΜΕ και για αυτό τις μέρες που απομένουν οι συνταξιούχοι ρίχνονται στη μάχη για την επιτυχία τους.


ΣΕΛ.  14

Σύμμαχος του ΣΕΒ η ΓΣΕΕ

«Εκφράζω την πεποίθηση ότι τούτη τη φορά θα αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων, καθώς και την αισιοδοξία ότι θα πετύχουμε ...τέθηκε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο κατευθύνσεων για την επίλυση του ασφαλιστικού», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, ικανοποιημένος από τις αντιασφαλιστικές κατευθύνσεις της κυβέρνησης. «Τέθηκαν ζητήματα που είναι συμβατά με αυτά που ως ΓΣΕΕ εμείς είχαμε παρουσιάσει», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, ικανοποιημένος και αυτός από το αντιασφαλιστικό σχέδιο. Η ΝΔ συμφωνεί αφού έχει την ίδια πολιτική στο συγκεκριμένο θέμα. Το μαύρο μέτωπο κεφαλαίου - ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - πλειοψηφίας ΓΣΕΕ είναι περισσότερο αρραγές από ποτέ. Η κυβέρνηση, με τις προτάσεις της στο στημένο διάλογο, οδηγεί σε πλήρη ανατροπή του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης. Οι στόχοι της ξεπερνούν κάθε ανάλογη προηγούμενη αντιλαϊκή επίθεση. Η ΓΣΕΕ ταυτίστηκε με την κυβέρνηση και το κεφάλαιο, αναδεικνύοντας τον εκφυλισμένο αντεργατικό, φιλοκαπιταλιστικό ρόλο της. Παλλαϊκή αντεπίθεση με στόχο την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών και αντεργατικών νόμων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, για να αποκρούσουμε την επίθεση του μαύρου μετώπου. Η επιτυχία της απεργίας στις 17/12 είναι η πρώτη απάντηση.



ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Το Σάββατο η πανελλαδική σύσκεψη

ΣΕΛ.  26
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
Απαγόρευσαν σε ευρωβουλευτές να επισκεφτούν τη Γάζα

ΣΕΛ.  31
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΙΚΑΙΑΣ
Στο λαό της πόλης ο απολογισμός του δήμου

ΣΕΛ.  33
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Επαναφέρει τον πυρήνα των σχεδίων Γιαννίτση

ΣΕΛ.  3

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ