Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Νέα» πρόσωπα στην υπηρεσία της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής

Με ανθρώπους που τον στήριξαν στις εσωκομματικές εκλογές στελεχώνει τις κομβικές θέσεις του κόμματος ο νέος αρχηγός

Τα «νέα πρόσωπα» που θα υπηρετήσουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική ανακοινώνει σταδιακά ο Αντ. Σαμαράς, προχωρώντας στην οργανωτική ανασύνταξη του κόμματός του. Η επιχειρούμενη «ανανέωση», όπως προκύπτει από τη στελέχωση των Γραμματειών που ανακοίνωσε χτες, φέρει τη σφραγίδα της επικράτησης με υψηλό ποσοστό του προέδρου της ΝΔ στις εσωκομματικές εκλογές, απορρίπτοντας τη λογική των εσωκομματικών ισορροπιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα στελέχη που διορίστηκαν επικεφαλής των Γραμματειών προέρχονται όλα από το στρατόπεδο του νικητή.

Σύμφωνα με την απόφαση του προέδρου της ΝΔ, επικεφαλής της Γραμματείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης αναλαμβάνει ο Β. Μιχαλολιάκος, επικεφαλής της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού ο Μ. Χαρακόπουλος, στη Γραμματεία Συνδικαλιστικού ο Γ. Μανώλης και στη Γραμματεία Οργανωτικού ο Μ. Αγγελάκας.

«Το μήνυμα των 800.000 στον Αντώνη Σαμαρά είναι Αντώνη προχώρα και κάνε αλλαγές», τόνισε (στο «Θέμα radio») δίνοντας το στίγμα της οργανωτικής αναδιάρθρωσης o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Κ. Μαρκόπουλος, συμπληρώνοντας ότι «δεν κάνουμε τίποτα αν στον τομέα εξωτερικών ήταν η κα Μπακογιάννη, στον τομέα εσωτερικών ο κ. Παυλόπουλος, τουρισμού ο Μαρκόπουλος».

Ο στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ διαμήνυσε ταυτόχρονα ότι η Ρηγίλλης δεν αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη δυσφορία που φέρεται να εκφράζει η πλευρά της Ντ. Μπακογιάννη για τον τρόπο χειρισμού της πρόσφατης αποκάλυψης για τα παζάρια που έκανε η πρώην ΥΠΕΞ με τον ομόλογό της από την ΠΓΔΜ για το θέμα της ονομασίας. «Η ανακοίνωση της ΝΔ είναι αρκετά σαφής», δήλωσε ο Κ. Μαρκόπουλος, προσθέτοντας μάλιστα πως «αν κάποιος θίγεται ή στενοχωριέται γι' αυτό, δικό του πρόβλημα».

Η Ρηγίλλης ανακοίνωσε χθες εκ νέου τη σύνθεση της αντιπροσωπείας που θα μεταβεί σήμερα στη Βόννη της Γερμανίας προκειμένου να συμμετάσχει στο εκλογικό συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ). Στη αντιπροσωπεία δεν περιλαμβάνεται το όνομα της Ντ. Μπακογιάννη που σύμφωνα με τους συνεργάτες της δεν μπορεί να ταξιδέψει λόγω ασθένειας (ωτίτιδα). Χτες ο Αντ. Σαμαράς, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, επαναβεβαίωσε ότι η ΝΔ θα ψηφίσει τον Καρ. Παπούλια και για δεύτερη θητεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ