Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στοχοπροσηλωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ

«

Σε σχέση με την πολιτική που ακολουθείται, υπάρχουν ομοιότητες, αλλά νομίζω ότι δεν είναι η στιγμή να κάνουμε τέτοιου είδους κρίσεις». Αυτή ήταν η απάντηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, όταν κλήθηκε χτες να σχολιάσει (ρ/σ «Κόκκινο») αν διακρίνει ομοιότητες ανάμεσα στην πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στον τομέα της Δημόσιας Τάξης. Την ώρα που εξαπολύεται σφοδρότατη και κατά μέτωπο επίθεση στην εργατική τάξη και το λαό, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι δεν είναι η «κατάλληλη στιγμή» για να αποκαλυφθεί η κοινή στρατηγική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που ταυτίζονται στρατηγικά στην προώθηση των συμφερόντων του κεφαλαίου, με όχημα - εκτός όλων των άλλων - την καταστολή και την τρομοκράτηση του κινήματος, την κατασκευή ή την αξιοποίηση χρήσιμων στο σύστημα μηχανισμών.

Οπως φαίνεται όμως, είναι «κατάλληλη στιγμή» για να ενταθεί η προσπάθεια εξωραϊσμού της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης. Γι' αυτό ο Αλ. Τσίπρας επιλέγει να περιορίσει το όλο ζήτημα στο ύφος των αντεγκλήσεων μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του Μ. Χρυσοχοϊδη, θέτοντας ερωτήματα του τύπου: «Είναι επίπεδο πολιτικού πολιτισμού αυτό και νέα ήθη και πρακτικές που εισήγαγε στην πολιτική ζωή ο κ. Χρυσοχοΐδης; Συνάδει αυτό με τη στρατηγική διαλόγου και συνεννόησης που τουλάχιστον διατυμπανίζει ότι θέλει να οικοδομήσει ο κ. Παπανδρέου στην πολιτική ζωή του τόπου;». Στο ίδιο πνεύμα, «μαλώνει» τον Μ. Χρυσοχοϊδη ότι δεν μπορεί να δέχεται συγχαρητήρια απ' τον ΛΑ.Ο.Σ. «ιδίως όταν θέλει να είναι επιφανές μέλος μιας προοδευτικής κυβέρνησης»! Ο «πολιτικός πολιτισμός» και η «στρατηγική διαλόγου» της «προοδευτικής διακυβέρνησης» του ΠΑΣΟΚ, που κινδυνεύουν από την «αλαζονεία» ενός υπουργού είναι - λίγο έως πολύ - ο καημός του ΣΥΡΙΖΑ. Γι' αυτά ανησυχεί, την ίδια ώρα που η εργατική τάξη βιώνει στο πετσί της την εκ νέου καταβαράθρωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων που της απέμειναν, με το πρόσχημα μάλιστα του «κοινωνικού διαλόγου» και την επίκληση του «πολιτικού πολιτισμού» που επιτάσσει συναίνεση και όχι αγώνες.

Κάπως έτσι φτάνει ο Αλ. Τσίπρας να αναρωτιέται: «Εχουμε στρατηγική τήρησης των νόμων; (...) Εμείς ζητάμε συγκεκριμένες απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτουμε και έχουν να κάνουν με την τήρηση του Συντάγματος και των νόμων σ' αυτήν τη χώρα. Εμείς θα είμαστε μια πολιτική δύναμη, η οποία (...) θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα» (!) Κάπως έτσι φτάνει και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φ. Κουβέλης να δηλώνει (χτες) ότι «το πανεπιστημιακό άσυλο έχει συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν έχει εφαρμοστεί εδώ και πάρα πολύ καιρό ο νόμος, ο οποίος αναφέρεται στο πανεπιστημιακό άσυλο. Δε χρειάζεται να αλλάξει κανένας νόμος. Ο νόμος, άλλωστε, είναι και πρόσφατος...». Είναι φανερό ποια νομιμότητα στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και πώς βοηθάει αυτή να ξεσπάσει στις πλάτες του λαού και των εργαζομένων...


Β.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ