Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ
Προπαγάνδα διαστρέβλωσης της ιστορικής αλήθειας

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Επίκαιρη Eρώτηση για τις διάφορες δραστηριότητες που έχουν αναπτυχθεί σε σχολεία με αφορμή την επέτειο από την πτώση του τείχους του Βερολίνου, κατέθεσε στη Βουλή, προς την υπουργό Παιδείας, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης.

Στο κείμενο της Eρώτησης σημειώνεται:

«Με αφορμή την επέτειο των 20 χρόνων από την πτώση του τείχους του Βερολίνου, ξεδιπλώθηκε στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στα κράτη - μέλη, μια συντονισμένη προσπάθεια προπαγάνδας, με στόχο τη διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας και μνήμης και την εξίσωση κομμουνισμού - φασισμού.

Ο διεθνής συσχετισμός δυνάμεων το 1945 που οδήγησε στο να χωριστεί όχι μόνο μια χώρα, η Γερμανία, αλλά και μια πόλη που βρισκόταν ολόκληρη στην Ανατολική Γερμανία και το αυτονόητο δικαίωμα της Γερμανικής λαοκρατικής Δημοκρατίας (ΓΛΔ) να υπερασπιστεί την ύπαρξή της, επιχειρείται να εμφανιστεί ως "ολοκληρωτισμός" και "αντιδημοκρατική πράξη".

Στον κύκλο της αντιδραστικής και ανιστόρητης προπαγάνδας, που αναπτύχθηκε και στη χώρα μας, εντάχθηκε και το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι με επίσημες εγκυκλίους σχολικών συμβούλων καλούνταν εκπαιδευτικοί και σχολεία να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή μαθητών σε διαγωνισμούς και εκδηλώσεις για την επέτειο της πτώσης του τείχους».

Με βάση τα παραπάνω, ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά την υπουργό Παιδείας αν η κυβέρνηση και το αντίστοιχο υπουργείο καλύπτει τέτοιες ενέργειες που μετατρέπουν την εκπαιδευτική διαδικασία σε χώρο ανάπτυξης ανιστόρητων και μονοδιάστατων αντιλήψεων που στόχο έχουν να χειραγωγήσουν τη συνείδηση των νέων ανθρώπων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ