Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επικίνδυνος αντικομμουνισμός στην κρατική τηλεόραση

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ, μετά τα απανωτά κρούσματα με εκπομπές που διαστρεβλώνουν την ιστορική αλήθεια

Από πρόσφατη κινητοποίηση των αντιστασιακών στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, ενάντια στην προβολή εκπομπών που συμβάλλουν στο ξαναγράψιμο της Ιστορίας
Από πρόσφατη κινητοποίηση των αντιστασιακών στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, ενάντια στην προβολή εκπομπών που συμβάλλουν στο ξαναγράψιμο της Ιστορίας
Την ένταση του αντικομμουνισμού από την κρατική τηλεόραση καταγγέλλει το ΚΚΕ, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του Κόμματος Σπύρος Χαλβατζής προς τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού. Στην Ερώτηση σημειώνεται:

«Εχει αποδειχθεί ότι ο αντικομμουνισμός αποτελεί αντιδραστικό μέσο υπεράσπισης της κυρίαρχης ιδεολογίας και πολιτικής και χρησιμοποιείται για τη χειραγώγηση και το χτύπημα του εργατικού - λαϊκού κινήματος με οδυνηρές συνέπειες για το λαό μας και τους άλλους λαούς.

Η υιοθέτηση του αντικομμουνισμού ως επίσημης πολιτικής της ΕΕ και η παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας αποδεικνύει τον αντιλαϊκό της χαρακτήρα.

Η συμμετοχή των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στην ενορχηστρωμένη αντικομμουνιστική εκστρατεία και ο ιδιαίτερος ρόλος που έχει ανατεθεί στην κρατική τηλεόραση, με σειρά αντικομμουνιστικών εκπομπών της ΕΤ, της ΝΕΤ και της ΕΤ3, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο στοιχείο.

Χρησιμοποιώντας το ψέμα και τη συκοφαντία, επιχειρείται η κατασυκοφάντηση των αγώνων του εργατικού κινήματος και του σοσιαλισμού, να σβηστεί από τη μνήμη των λαών η τεράστια προσφορά της Σοβιετικής Ενωσης με τους 20 και πλέον εκατομμύρια νεκρούς, που σήκωσε το κύριο βάρος στην τιτάνια πάλη κατά του φασισμού. Επιδιώκεται να σβηστούν οι αγώνες και η προσφορά των κομμουνιστών, που στάθηκαν η ψυχή των εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων και των αγώνων των λαών.

Με μια σειρά πολύμορφες εκδηλώσεις, τηλεοπτικές εκπομπές και δήθεν ιστορικά ντοκιμαντέρ, προωθείται η ταύτιση του κομμουνισμού με το φασισμό. Η ανήθικη αυτή εκστρατεία, που στηρίζεται στο ψέμα, στη διαστρέβλωση και τη συκοφαντία, δεν έχει καμία σχέση με την ιδεολογική και πολιτική αντιπαράθεση που μπορεί και πρέπει να αναπτυχθεί. Στοχεύει στις συνειδήσεις των εργαζομένων και πριν απ' όλα της νεολαίας, για να καλλιεργηθεί ένα κλίμα υποταγής στην εξουσία του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού».

Με βάση τα παραπάνω, το ΚΚΕ ρωτάει τον αρμόδιο υπουργό αν η κυβέρνηση προτίθεται να επανεξετάσει τη στάση της, ώστε να σταματήσει η κρατική τηλεόραση, που λειτουργεί με χρήματα των εργαζομένων, να χρησιμοποιείται για την προώθηση του αντικομμουνισμού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ