Πέμπτη 2 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ
Η εργατική τάξη είναι μία!

Ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα σε δυναμική και μαχητική συγκέντρωση του Κόμματος στην πλατεία Δημοκρατίας

Αποψη από τη συγκέντρωση του Κόμματος στην Αμαλιάδα
Αποψη από τη συγκέντρωση του Κόμματος στην Αμαλιάδα
Για εμάς, η εργατική τάξη είναι μία στην Ελλάδα, είναι μία σε ολόκληρο τον κόσμο, τόνισε, χτες το βράδυ, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, από την πλατεία Δημοκρατίας, στην Αμαλιάδα, μιλώντας σε μια δυναμική συγκέντρωση, γεμάτη παλμό. Χαρακτηριστικό το σύνθημα που ακούστηκε πολλές φορές κατά τη διάρκειά της: «Ελληνες εργάτες και αλλοδαποί, ίδια τα συμφέροντα ίδιοι οι σκοποί».

Η Αλέκα Παπαρήγα στην ομιλία της, μεταξύ άλλων, σχολίασε τον καυγά που γίνεται μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τα σκάνδαλα και τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν τα υποτιμάει, αλλά υπογραμμίζει ιδιαίτερα ότι πρόκειται για μέρος της μεγάλης και «επίσημης» κλοπής που γίνεται απ' την εκμετάλλευση των εργαζομένων, Ελλήνων και μεταναστών.

Στο κλίμα των διάφορων σκανδάλων, σημείωσε, προσπαθούν να εντάξουν το ΚΚΕ, απ' τις εκλογές του 2007. Δεν κάνουν επίθεση στις ιδεολογικές και πολιτικές του θέσεις, αλλά με προβοκάτσιες και ψέματα λένε στο λαό ότι και το ΚΚΕ «τα παίρνει» απ' τους βιομήχανους και τις πολυεθνικές. Μα είναι δυνατόν ένα κόμμα που λέει ότι οι εργάτες δε χρειάζονται τους κεφαλαιοκράτες, να ενισχύεται από τους κεφαλαιοκράτες; Είναι δυνατόν να «τα πιάνει», ενώ είχε τόσους αγωνιστές που με μια υπογραφή μπορούσαν να γλιτώσουν τη ζωή τους και δεν το έκαναν; τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Για τα οικονομικά των κομμάτων

Η Αλέκα Παπαρήγα στο βήμα
Η Αλέκα Παπαρήγα στο βήμα
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα όσα ακούστηκαν χτες για τα διπλά βιβλία των κομμάτων: «Σήμερα (σ.σ. χτες) που τσακώνεται η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για τα διπλά βιβλία πάλι βγήκαν τα "παπαγαλάκια" στην τηλεόραση και είπαν ότι διπλά βιβλία έχει και το ΚΚΕ, γι' αυτό και δε δέχεται τον εισαγγελέα. Καταρχήν, να ξεκαθαρίσουμε: Αν είχαμε διπλά κρυφά βιβλία θα τον δεχόμασταν τον εισαγγελέα και θα του δείχναμε το επίσημο!

Για άλλη μια φορά, να ξεκαθαρίσουμε ότι αν ήμασταν ένα κυβερνητικό κόμμα και είχαμε διατελέσει υπουργοί και κάναμε προμήθειες, βεβαίως θα δεχόμασταν τον έλεγχο και τον προσωπικό μας έλεγχο. Εμείς δε διαχειριζόμαστε δημόσιο χρήμα και όταν παίρνουμε την κρατική επιχορήγηση γίνεται έλεγχος και ο ορκωτός λογιστής είναι μέσα στα γραφεία του Κόμματος και μας ελέγχει. Εκεί που πρέπει να ελεγχθούμε, ελεγχόμαστε.

Ενα πράγμα, όμως, δε θα κάνουμε και πρέπει να σας πω ότι γι' αυτό δεν έχουμε βιβλία. Εμείς, όταν σας δίνουμε κουπόνια και σας λέμε να φέρετε λεφτά στις οικονομικές εξορμήσεις, σας λέμε φέρτε και κατάλογο ονομάτων; Φέρτε ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και το ΑΦΜ αυτών που τους ζητάτε χρήματα; Τι λέμε το πολύ - πολύ; Φέρτε λίγα από πολλούς. Αυτό είναι το κριτήριό μας». Αυτό που θέλουν, επισήμανε, είναι να πλήξουν το ΚΚΕ, γιατί ξέρουν ότι αγωνίζεται για τα δικαιώματα του λαού και τον καλεί να πάρει την εξουσία στα χέρια του.

Τέλος, σε άλλο σημείο η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μίλησε και για κάποια άλλα «παπαγαλάκια», με διάφορες ιδιότητες, τα οποία προσπαθούν να πείσουν ότι σήμερα δεν είναι της μόδας η αντίσταση και ο αγώνας, αλλά ο «διάλογος» με τον ταξικό και πολιτικό αντίπαλο. Το ΚΚΕ, υπογράμμισε, στέκεται απέναντι σε όλα αυτά και όλους αυτούς και καλεί το λαό να αλλάξει σελίδα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ