Πέμπτη 2 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Σήμερα η σύσκεψη σωματείων - φορέων

Στις 7 το απόγευμα, στην Ενωση Λογιστών Αθήνας, Κάνιγγος 27

Σε σύσκεψη καλεί εργατικά σωματεία και μαζικούς φορείς η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη». Σκοπός, ο συντονισμός της δράσης και η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών, μπροστά στη βίαιη επίθεση ενάντια σε δικαιώματα και ελευθερίες, Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων. Η σύσκεψη γίνεται σήμερα Πέμπτη, 7 μ.μ., στην Ενωση Λογιστών Αθήνας (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η «Δημοκρατική Συσπείρωση» καταγγέλλει στον ελληνικό λαό «τη νέα συντονισμένη, προαποφασισμένη και ευθυγραμμισμένη με τη γραμμή της ΕΕ, βίαιη κυβερνητική επίθεση στα δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες των Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων, με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ. και βαριές ευθύνες των κομμάτων και σχημάτων που στηρίζουν την ΕΕ».

Υπογραμμίζει ότι με πρόσχημα την «ασφάλεια των πολιτών», προωθήθηκαν ή προωθούνται μέτρα κατά του λαϊκού κινήματος, που σαρώνουν δικαιώματα και εξοντώνουν τους μετανάστες, όπως:

  • Ανεξέλεγκτη, εκτεταμένη και διαρκής χρήση των χαφιεδο-καμερών. Αρση του απορρήτου τηλεφωνικών και ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Δημιουργία τράπεζας DNA.
  • Περιορισμός του δικαιώματος της διαδήλωσης και προετοιμασία ολοκληρωτικής κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου.
  • Μέτρα για βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων με χειροβομβίδες από καουτσούκ, αντλίες νερού, αστυνομικούς σκύλους. Στρατιωτικοποίηση των μηχανισμών εσωτερικής ασφάλειας.
  • Εξόντωση των μεταναστών και εφαρμογή του δόγματος της «μηδενικής ανοχής», μέσα από το χαρακτηρισμό τους ως επικίνδυνων για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια με την παραμικρή αφορμή, τον 18μηνο εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις ομαδικές απελάσεις. Ουσιαστική κατάργηση του ασύλου για τους πρόσφυγες.
  • Επικύρωση τρομοσυμφωνιών για την έκδοση και τη δικαστική συνεργασία με τις ΗΠΑ και υπογραφή νέων μυστικών για τον ελληνικό λαό συμφωνιών για τη βίζα.
  • Προκλητική στήριξη της εργοδοτικής τρομοκρατίας από το δικομματισμό και τη Δικαιοσύνη και βιομηχανία διώξεων για την υπόθεση των κινητοποιήσεων στο «Τζάμπο». Ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων και χαρακτηρισμός τους ως «αντικοινωνικής συμπεριφοράς» και «τελεσθέντων εγκλημάτων».
  • Ενταση του αντικομμουνισμού.

«Η απειθαρχία και η αντεπίθεση του ελληνικού λαού στη συντονισμένη αυτή επίθεση δεν μπορεί να είναι θέμα μόνο του κινήματος για τις δημοκρατικές ελευθερίες. Είναι ζήτημα συνολικά του λαϊκού κινήματος και ιδιαίτερα του ταξικά προσανατολισμένου εργατικού κινήματος», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ