Πέμπτη 2 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ιδια ρότα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Με διαφορά μιας μέρας, ο υπουργός Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου και η υπεύθυνη του Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ Λ. Κατσέλη κατέθεσαν ενώπιον των εκπροσώπων της άρχουσας τάξης τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις πως θα πράξουν τα δέοντα για τη γιγάντωση των κερδών της, εφαρμόζοντας με πυγμή μια βαθιά αντιλαϊκή πολιτική. Οι τοποθετήσεις τους σε εκδήλωση του ΙΟΒΕ (χρηματοδοτείται και απηχεί τις θέσεις του ΣΕΒ) επιβεβαίωσαν τη στρατηγική σύμπλευση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Ο υπουργός Οικονομίας εξήγγειλε 15 μέτρα - φωτιά για εργασιακά και λαϊκά δικαιώματα. Τέτοια είναι: Το «σπάσιμο» του ΙΚΑ σε δύο Ταμεία. «Επανεξέταση» των Βαρέων και Ανθυγιεινών. Πετσόκομμα των αναπηρικών συντάξεων. Επέκταση του εργάσιμου χρόνου πέραν του χρόνου συνταξιοδότησης. Ζεστό χρήμα στις επιχειρήσεις (κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων από το κράτος). «Απελευθέρωση» επαγγελματιών, καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων του Δημοσίου. Εμβάθυνση της ιδιωτικοποίησης σε Νοσοκομεία, ΟΤΑ, Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης. Δημιουργία νέου μισθολογίου στο Δημόσιο, με ισοπέδωση των μισθολογικών αποδοχών για τους νεοπροσλαμβανόμενους και καρατόμηση των δαπανών υγείας.

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι τα μέτρα αυτά αποσκοπούν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας της οικονομίας. Θα τσακίσουν, δηλαδή, το λαό για να ενισχύσουν την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Και να σημειώσουμε ότι αυτά τα μέτρα θα έρθουν να προστεθούν σ' αυτά που ήδη έχουν παρθεί, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα φοροεισπρακτικά που ανακοινώθηκαν προ ολίγων ημερών.

Η προσφορά του ΠΑΣΟΚ στην άρχουσα τάξη δε θα μπορούσε να υστερεί σε σχέση μ' αυτήν της ΝΔ. Η Λ. Κατσέλη, ενώπιον του ίδιου ακροατηρίου, δεσμεύτηκε για: Πολιτικές με στόχο την αύξηση της «παραγωγικότητας» και της «ανταγωνιστικότητας» του κεφαλαίου. Και εξηγήθηκε: Νέες περικοπές σε κοινωνικές δαπάνες για να εξευρεθούν πόροι για την ενίσχυση του κεφαλαίου. Προώθηση νέων καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στις εργασιακές σχέσεις και μπούκωμα του κεφαλαίου με ζεστό χρήμα. Επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών των νέων έως 30 χρόνων για 4 χρόνια, εισαγωγή της κοινωνικής εργασίας για τη στήριξη ανέργων και απολυμένων. Δηλαδή, θα πληρώνονται οι εργοδότες για να ξεζουμίζουν τους εργάτες, ενώ θα επεκταθεί η μερική απασχόληση με μερική ασφάλιση. Προαγωγή συμπράξεων και συνεργασιών με τον ιδιωτικό τομέα. Δηλαδή, παραπέρα εμπορευματοποίηση τομέων, όπως η Υγεία, η Πρόνοια, η Παιδεία. Παροχή νέων φοροαπαλλαγών στο κεφάλαιο...

Για πολλοστή φορά επιβεβαιώνεται η θέση του ΚΚΕ ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζουν. Με την πολιτική τους θα αλλάξουν ραγδαία προς το χειρότερο τις συνθήκες ζωής των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Για πολλοστή φορά αναδεικνύεται σε επιτακτική η ανάγκη ο λαός να πρωταγωνιστήσει για αλλαγή σελίδας. Γυρίζοντας την πλάτη στα κόμματα του ευρωμονόδρομου και του κεφαλαίου, ενισχύοντας το ΚΚΕ και αγωνιζόμενος μαζί του να κατακτήσει έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τα δικά του συμφέροντα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέοι εκβιασμοί στο λαό για να δεχτεί τη γενίκευση των πλειστηριασμών(2019-02-07 00:00:00.0)
Ζητά επιχορηγήσεις χωρίς καμιά δέσμευση(2010-08-19 00:00:00.0)
«Στρατηγικός εταίρος» στην αντιλαϊκή επέλαση(2009-06-26 00:00:00.0)
Προτάσεις για την ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητας»!(2009-01-22 00:00:00.0)
Καινούρια βάρη για το λαό νέα προνόμια για το κεφάλαιο(2009-01-15 00:00:00.0)
Να διασφαλίσουμε τη «ρευστότητα» των τραπεζών!(2008-10-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ