Πέμπτη 2 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ
Στο επίκεντρο τα προβλήματα

Αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πυρκαγιών του 2007 και τον περσινό σεισμό οι κάτοικοι της Ηλείας

Αποψη από τη συνάντηση της Αλέκας Παπαρήγα με τους φορείς της Ηλείας
Αποψη από τη συνάντηση της Αλέκας Παπαρήγα με τους φορείς της Ηλείας
Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ηλεία, ιδιαίτερα μετά τις καταστροφικές και φονικές πυρκαγιές του 2007 και τον ισχυρό σεισμό του 2008, αναδείχτηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης της Αλ. Παπαρήγα με φορείς, εργατικά σωματεία, την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, τους Δασοπυροσβέστες, χτες το απόγευμα, στο δημαρχείο Αμαλιάδας.

Στη συνάντηση οι δασοπυροσβέστες επεσήμαναν το διαχρονικό εμπαιγμό των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε ό,τι αφορά τη μονιμοποίησή τους, τους πενιχρούς μισθούς και την έλλειψη μέσων για την κατάσβεση των πυρκαγιών. Από την πλευρά τους, οι αγροτοκτηνοτρόφοι σημείωσαν τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει μετά το κάψιμο των περιουσιών τους, των κοπαδιών τους, των αγροτικών εφοδίων τους και των μηχανικών μέσων, των αποθηκών τους. Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι βρίσκονται στο χείλος της χρεοκοπίας - αρκετοί αναγκάστηκαν να πουλήσουν όσο όσο χωράφια και κοπάδια προκειμένου να τα βγάλουν πέρα και να συντηρήσουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους - οι αποζημιώσεις που δικαιούνται δίνονται όχι μόνο με το σταγονόμετρο, αλλά και δυσανάλογα με το ύψος των πραγματικών ζημιών που έχουν υποστεί. Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι υπόλοιποι φορείς που στενάζουν κάτω από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Από την πλευρά της, η Αλ. Παπαρήγα υπογράμμισε πως έχουν παρθεί το τελευταίο διάστημα σκληρά μέτρα και ετοιμάζονται ακόμη χειρότερα σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Απέναντι σε αυτήν την επίθεση του κεφαλαίου απαιτείται να εκφραστεί με τον πιο πειστικό τρόπο συντονισμένος και επιθετικός αγώνας, ώστε τα μέτρα αυτά να μην περάσουν και το κίνημα να αντεπιτεθεί. Και τόνισε χαρακτηριστικά: «Οσο δεν τους γυρίζουν την πλάτη οι εργαζόμενοι τόσο αυτοί θα χορεύουν πάνω στις πλάτες τους».

Καταλήγοντας δεσμεύτηκε πως το ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει άμεσες παρεμβάσεις, όπου αυτό είναι δυνατό, για τα προβλήματά τους και την ικανοποίησή τους στο μέγιστο βαθμό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ