Πέμπτη 2 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Η Δικαιοσύνη εφαρμόζει αντιλαϊκούς νόμους

Σε ερώτηση που υποβλήθηκε στην Αλέκα Παπαρήγα, κατά την χτεσινή περιοδεία της σε Αχαΐα και Ηλεία, για την αλλαγή που έγινε στο δικαστικό σώμα και τη νέα ηγεσία του, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε:

«Εμαθα τώρα, σε απόσταση απ' την Αθήνα, για την αλλαγή. Δεν έχω καταρχήν να κάνω κάποιο σχόλιο, θα πρέπει περισσότερο να το ψάξουμε το θέμα, για να μπορέσουμε να κάνουμε έναν προβληματισμό γι' αυτήν την αλλαγή. Μια πρώτη εκτίμηση είναι ότι τηρήθηκε κάποια ιεραρχία, όμως, θέλω να πω το εξής πράγμα: Ακόμα και ο δικαστής, ο οποίος εφαρμόζει, ή η ηγεσία της Δικαιοσύνης, η οποία εφαρμόζει τους νόμους και τηρεί τους νόμους, θα τηρεί αντιλαϊκούς νόμους. Εμείς ζητάμε απ' τους δικαστές εκεί που έχουν τη δυνατότητα - και έχουν και την προσωπική δυνατότητα - να μην εφαρμόζουν εύκολα τους άδικους νόμους.

Με αυτήν την έννοια, εμείς θεωρούμε ότι δεν έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη - όχι στα πρόσωπα, σε άλλα έχουμε, σε άλλα δεν έχουμε - γιατί εφαρμόζει αντιλαϊκούς νόμους. Κάθε χρόνο γίνεται όλο και πιο αντιδραστικό το πλαίσιο. Αρα, καλός δικαστής θεωρείται αυτός που εφαρμόζει τους αντιλαϊκούς νόμους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ