Πέμπτη 2 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Ασφαιρη αντιπαράθεση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Φραστικές αντιπαραθέσεις χτες στη Βουλή με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση ΖΗΜΕΝΣ καθώς και την επιλογή της νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση. Ο Ε. Βενιζέλος εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ζήτησε να συγκληθεί η Βουλή σε Εκτακτη Σύνοδο προκειμένου να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για να διερευνηθεί το σκάνδαλο της ΖΗΜΕΝΣ μετά τη σύλληψη του Μ. Χριστοφοράκου στη Γερμανία.

Απαντώντας εκ μέρους της ΝΔ ο Π. Παναγιωτόπουλος, απέρριψε το ενδεχόμενο έκτακτης σύγκλησης της Ολομέλειας της Βουλής με το επιχείρημα ότι η Δικαιοσύνη είναι αυτή που θα εξυχνιάσει την υπόθεση ενώ προέβλεψε ότι η σχετική έρευνα θα έχει αποκαλυπτικά και πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής να πάρει θέσει για όσα γράφονται ότι «153 βουλευτές "τα έχουν πιάσει" από την ΖΗΜΕΝΣ» για να απαντήσει γραπτώς ο Δ. Σιούφας ότι «ο πρόεδρος της Βουλής οφείλει να τηρεί κατά γράμμα τα όσα επιτάσσουν το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής. Ο πρόεδρος και η Βουλή δεν μπορούν να λειτουργούν μέσα από διαδόσεις και φήμες».

Αντιπαράθεση υπήρξε και για την εκλογή της νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης, με τον Ε. Βενιζέλο να δηλώνει ότι η νέα ηγεσία πρέπει να τηρεί και να σέβεται το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους και «αλίμονο» εάν λειτουργήσουν ως ιμάντες μεταβίβασης των προτιμήσεων και των εντολών της κυβέρνησης».

Ο Ν.Γκατζής

Παρεμβαίνοντας στην συζήτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής τόνισε ότι η ΝΔ σήμερα και το ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια, χειραγωγούν τη Δικαιοσύνη επί δεκαετίες αφού αυτοί εκλέγουν την ηγεσία και αυτοί αποφασίζουν όταν είναι κυβέρνηση και ο ένας από τους δύο διαμαρτύρεται στον άλλον όταν είναι στην αντιπολίτευση.

Με την σειρά της η βουλευτής του ΚΚΕ Ε. Μελά υπογράμμισε ότι η περίφημη ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης φάνηκε με τις δηλώσεις του Σανιδά ότι «οι συνδικαλιστικοί αγώνες συνιστούν έγκλημα», κάτι που από μόνο του αποδεικνύει πόσο ανεξάρτητη είναι η Δικαιοσύνη. Κανένα από τα δύο κόμματα εξουσίας, τόνισε, δεν έχει δεχθεί αυτό που ο κόσμος της Δικαιοσύνης και το ΚΚΕ διεκδικούν, δηλαδή η ηγεσία της Δικαιοσύνης να βγαίνει από τους ίδιους τους δικαστικούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ