Πέμπτη 2 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Διαπραγματεύεται ο Μ. Χριστοφοράκος

Στη Γερμανία, αναμενόταν να βρεθούν, αργά χθες το βράδυ, ο 4ος ειδικός ανακριτής, Νίκος Ζαγοριανός, και ο προϊστάμενος του Τμήματος Εκδόσεων της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Ευάγγελος Παντιώρας, προκειμένου να παραδώσουν πρόσθετα στοιχεία στην Εισαγγελία της Γερμανίας για να εκδοθεί στη χώρα μας ο Μιχάλης Χριστοφοράκος.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της «ΖΗΜΕΝΣ» μπορεί να κατέθετε προχθές για περίπου 10 ώρες στην Εισαγγελία του Μονάχου για την υπόθεση της εταιρείας, όμως φαίνεται πως συνεχίζει να επιδιώκει τη μη έκδοσή του στην Ελλάδα. Μάλιστα, για να το πετύχει, χρησιμοποιεί το επιχείρημα της ήδη παραγραφής των αδικημάτων στη Γερμανία, χωρίς, όμως, να προχωρήσει σε αποκαλύψεις ονομάτων στελεχών της εταιρείας, αλλά και πολιτικών των δύο μεγάλων κομμάτων της χώρας μας που εμπλέκονται σε χρηματισμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο CD τα οποία περιέχουν όλες τις πληρωμές που έγιναν από τα ταμεία της εταιρείας, βρίσκονται στα χέρια συμβολαιογράφων και όχι στην Εισαγγελία του Μονάχου που τα ζητά. Επίσης, οι συνήγοροί του τον πιέζουν να προχωρήσει σε αποκαλύψεις, καθώς έτσι θα αυξηθούν οι «ελπίδες» παραμονής του στη Γερμανία και εκδίκασης της υπόθεσης εκεί, όπου θα αντιμετωπίσει σαφώς μικρότερες ποινές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Εφετείο της Γερμανίας θα αποφασίσει για την έκδοση ή μη του Μ. Χριστοφοράκου και η απόφαση αναμένεται σε περίπου ένα μήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ