Τρίτη 30 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
35ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ η απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα

Το 35ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» βάζει στο επίκεντρο το σοσιαλισμό. Τη μοναδική απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, τη σύγχρονη λύση για τις ανάγκες μας, τη μοναδική προοπτική για την εργατική τάξη και τους συμμάχους της. Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Φεστιβάλ αρχίζει το ταξίδι του σε όλη την Ελλάδα, σε πόλεις, γειτονιές, τόπους δουλειάς και με πολύμορφες εκδηλώσεις έρχεται να προβάλει σε κάθε νέο, τον άλλο δρόμο ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας, εκείνον που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας: Το δρόμο που οδηγεί στη σοσιαλιστική επανάσταση και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής - κομμουνιστικής κοινωνίας.

Σημαντικός αγωνιστικός σταθμός στην πορεία του Φεστιβάλ είναι το 18ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο που φέτος διοργανώνεται στο Γράμμο, στις 11 - 12 Ιούλη δίνοντας ένα ζωντανό μάθημα Ιστορίας και μια ανάσα ψυχαγωγίας.

Στον Πειραιά 3 και 4 Ιούλη

Την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Ιούλη, το Φεστιβάλ... πιάνει λιμάνι στον Πειραιά, στο πάρκο Δηλαβέρη. Το Σάββατο θα μιλήσει στις εκδηλώσεις του Πειραιά η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στις 9 το βράδυ.

Το πλούσιο πρόγραμμα του Πειραιώτικου Φεστιβάλ περιλαμβάνει την πρώτη μέρα εκδήλωση - συζήτηση για το σοσιαλισμό, ενώ έχουν προγραμματιστεί κι άλλες συζητήσεις. Κατά τη διάρκεια και των δύο ημερών προγραμματίζονται τουρνουά μπάσκετ, σκάκι, πινγκ πονγκ, σκιτσογραφίες, προβολές ταινιών και παιδότοπος με κλόουν.

Πλούσιο θα είναι και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Την Παρασκευή το βράδυ θα ανέβουν στη μουσική σκηνή ο Διονύσης Τσακνής και στη συνέχεια ο Δ. Κοντογιάννης. Το Σάββατο, αμέσως μετά τη κεντρική ομιλία θα τραγουδήσουν οι Π. Κατσιμίχας και Μ. Ξυδούς και στη συνέχεια η Σούλα Βαζούρα. Και τις δύο μέρες θα τραγουδήσουν επίσης και νεανικά συγκροτήματα όπως οι «Revolt» και οι «Πιτς Φυτίλι». Το εισιτήριο είναι 3 ευρώ.

Αλλες φεστιβαλικές δραστηριότητες

Ολοκληρώνεται σήμερα, το Φεστιβάλ της Τομεακής Οργάνωσης Καλλιτεχνών της ΚΝΕ, στο «Συρμό». Απόψε, στις 8 μ.μ., θα μιλήσει η Ελένη Μηλιαρωνικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία κλασικής μουσικής και αφιέρωμα στον Γ. Ρίτσο.

Αλλες φεστιβαλικές εκδηλώσεις που οργανώνονται:

  • Αύριο, στις 8 μ.μ., στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης με θέμα «όχι σε όλα τα ναρκωτικά».
  • Την Παρασκευή 3 Ιούλη, στην κεντρική πλατεία Μενιδίου από την Τομεακή Οργάνωση Μενιδίου - Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου. Στις 8 μ.μ. θα μιλήσει ο Γιάννη Γκιόκας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.
  • Την Παρασκευή 3 Ιούλη στις 8 μ.μ., στη Θεσσαλονίκη, στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Μητροπόλεως, θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου «Γράμμος: στα βήματα του ΔΣΕ». Θα μιλήσει ο Χρήστος Κόφφας, στέλεχος του Κόμματος.
  • Το Σάββατο 4 Ιούλη, στην πλατεία Μεταλλωρύχων στο Λαύριο, από την Τομεακή Οργάνωση Λαυρεωτικής. Στις 8 μ.μ. θα μιλήσει ο Μάκης Μακρής, μέλος του ΚΣ και Γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αττικής της ΚΝΕ.
  • Το Σάββατο 4 Ιούλη, στην πλατεία Ελευθερίας στην Παλλήνη από την Τομεακή Οργάνωση Μεσογείων. Θα μιλήσει στις 8:30 μ.μ., ο Τάκας Πόλυς, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ