Τρίτη 30 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ «SIEMENS»
Νέο ένταλμα σύλληψης για Μ. Χριστοφοράκο

Εξοδο «διαφυγής» αναζητά το ΠΑΣΟΚ

Και δεύτερο ένταλμα σύλληψης, εξέδωσε εις βάρος του Μ. Χριστοφοράκου ο 4ος ειδικός ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός. Το ένταλμα αυτό αφορά τη σύμβαση που υπεγράφη το 2003 για την προμήθεια του συστήματος C4I και με βάση αυτό, ο πρώην διευθυντής της «SIEMENS Ελλάς» κατηγορείται για απάτη κατά συναυτουργία με το άλλο πρώην διευθυντικό στέλεχος της γερμανικής εταιρείας, Διονύση Δενδρινό.

Σήμερα, αναμενόταν να αποσταλεί στις γερμανικές αρχές, κάτι που σημαίνει ότι θα μετατραπεί σε ευρωπαϊκό. Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, έγινε, προκειμένου να πιεστούν ακόμα περισσότερο οι γερμανικές δικαστικές αρχές και να εκδώσουν τον Μιχάλη Χριστοφοράκο στη χώρα μας. Χθες, τον τελευταίο, τον επισκέφθηκαν στις φυλακές Σταντελχάιμ του Μονάχου και όπως έγινε γνωστό, την άλλη βδομάδα, θα καταλήξει, αν θα δώσει στο φως της δημοσιότητας τα στοιχεία για τις δωροδοκίες που λέει πως έχει.

Το ΠΑΣΟΚ

Πλήρη κάλυψη, έδωσε χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου στον Θ. Πάγκαλο, ο οποίος, σε συνέντευξη την Παρασκευή, αναρωτήθηκε «γιατί είναι μαύρο χρήμα ένα χρήμα που το παίρνεις από τη SIEMENS;»(!!),αθωώνοντας επί της ουσίας τον Θ. Τσουκάτο, που ομολόγησε ότι παρέλαβε και παρέδωσε ένα εκατομμύριο μάρκα στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ που προέρχονταν από τη γερμανική πολυεθνική.

Συγκεκριμένα, ο Θ. Πάγκαλος, μιλώντας στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο κανάλι «njoy tv», αναφερόμενος στην ομολογία Τσουκάτου, ότι πήρε τα χρήματα και τα πήγε στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε: «Εάν του είπαν: πάρε μια σακούλα με λεφτά και πήγαινε στο κόμμα σου, γιατί αυτό είναι παράνομο; Στις εκλογές όλοι παίρνουν λεφτά από όλους και τα πάνε στα κόμματά τους»(!!!). Οταν ρωτήθηκε ο Γ. Παπακωνσταντίνου από δημοσιογράφους αν ισχύει κάτι τέτοιο, αφού αρχικά προσπάθησε να τα αποδώσει σε ...λάθος ερμηνεία, στη συνέχεια δήλωσε: «Δεν γνωρίζω να ισχύει αυτό, υπάρχει μια νομοθεσία την οποία όλοι σεβόμαστε».

Σε μια προσπάθεια να απαγκιστρώσει το ΠΑΣΟΚ από το σκάνδαλο «Ζήμενς» και αποφεύγοντας να σχολιάσει επί της ουσίας τις δηλώσεις Πάγκαλου, ο Γ. Παπακωνσταντίνου επιχείρησε να εμφανίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σαν φορέα της ...«κάθαρσης», και υποστήριξε: «Το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται και απόδειξη ότι δεν φοβάται είναι ακριβώς το ότι ζήτησε τρεις φορές να γίνει Εξεταστική στη Βουλή».

Επίσης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της «Ζήμενς» στην Ελλάδα Μ. Χριστοφοράκου ότι «152-153 βουλευτές τους είχε στο χέρι με τα δώρα που είχε κάνει», ο Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι «το συντομότερο που θα επιστρέψει ο κ. Χριστοφοράκος στην Ελλάδα, τόσο το καλύτερο για όλους μας, γιατί θα μάθουμε ακριβώς τι έχει συμβεί», ώστε «να μην βρισκόμαστε», όπως υποστήριξε, «όλοι όμηροι του κάθε κυρίου Χριστοφοράκου και των CD΄s που υποτίθεται έχει ή δεν έχει, με τα ονόματα, που είναι 153 ή δεν ξέρω κι εγώ πόσα είναι».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ