Τρίτη 30 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Στο κενό νέα αντιΚΚΕ επιχείρηση

Παντός καιρού και δίχως διαλείμματα αποδεικνύεται ότι είναι η επίθεση κατά του ΚΚΕ, καθώς συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και την επομένη των ευρωεκλογών. Η συνέχεια αυτής της επιχείρησης στήθηκε γύρω από τη στάση του Κόμματος στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας την ερχόμενη άνοιξη. Παρά το γεγονός ότι η ξεκάθαρη στάση του ΚΚΕ στο παρελθόν δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο για παρερμηνείες, όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα, ωστόσο κυρίαρχοι οικονομικοί, εκδοτικοί και πολιτικοί κύκλοι δε δίστασαν «να ρίξουν στην κυκλοφορία» σενάρια περί συνεργασίας του ΚΚΕ με τη ΝΔ και τον ΛΑ.Ο.Σ.!

Πρόκειται για τους ίδιους κύκλους που, και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, είχαν πρωταγωνιστήσει σε βρώμικες επιθέσεις και προβοκάτσιες κατά του ΚΚΕ, με αφορμή τα οικονομικά του. Το σύνθημα το έδωσε - ποιος άλλος; - το «Βήμα», που σε έγκυρο - ως συνήθως... - ρεπορτάζ του την περασμένη βδομάδα ανέφερε ότι «για να επιτευχθεί η απαιτούμενη προεδρική "πλειοψηφία" των 180 βουλευτών (σ.σ. για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας) δεν αρκεί απαραιτήτως η σύμπραξη του ΠΑΣΟΚ, καθώς η κυβέρνηση μπορεί να την πετύχει με τις ψήφους των βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ. και του ΚΚΕ»(!). Μάλιστα, επικαλούνταν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες «η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι είναι πιθανό (σ.σ. το ΚΚΕ) να επανεξετάσει τη στάση του, εφόσον θα κρίνεται από τη διαδικασία το αν η χώρα θα αναγκαστεί να υποστεί μια εκλογική δοκιμασία σε περίοδο κρίσης». Και το έγραφε η εφημερίδα των στημένων αναξιόπιστων ρεπορτάζ σαν αυτό της ανύπαρκτης συνάντησης Καραμανλή - Ερντογάν. Από μια τέτοια επιχείρηση δε θα μπορούσε βέβαια να λείπει ο αρχηγός του ΛΑ.Ο.Σ., ο οποίος υιοθέτησε αμέσως το παραπάνω «σενάριο», για να προβοκάρει το ΚΚΕ ως συνεταιράκι της ΝΔ! Ο «εκτελών συμβόλαια» αντικομμουνισμού Γ. Καρατζαφέρης δε δίστασε να ισχυριστεί σε τηλεοπτικό σταθμό ότι η ΝΔ σκέπτεται να προτείνει κομμουνιστή για την Προεδρία της Δημοκρατίας, προκειμένου να διατηρήσει την εξουσία και να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές. Ο άθλιος Καρατζαφέρης, ως «λαγός» του ΠΑΣΟΚ, προσφέρει ξανά τις βρώμικες υπηρεσίες του, ως προβοκάτορας καλά εκπαιδευμένος από τους εντολοδόχους του εντός και εκτός Ελλάδας.

Είναι τέτοιο το αντικομμουνιστικό μένος του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., που ακόμα και χτες, και ενώ είχε μεσολαβήσει η ανακοίνωση του Κόμματος, επαναλάμβανε τις γνωστές αθλιότητες περί παραδειγμάτων συνεργασίας ΝΔ - ΚΚΕ, στα οποία στηρίζει όσα αντικομμουνιστικά ξεστόμισε.

Αξίζει, πάντως, να επισημανθεί ότι η νέα προβοκάτσια είχε την ενεργό συμπαράσταση και άλλων ΜΜΕ, ορισμένα από τα οποία έφτασαν στο σημείο να χαρακτηρίσουν «απρόσμενη εξέλιξη» (!) την ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ την περασμένη Παρασκευή.

Μπορεί η νέα προβοκάτσια να έπεσε στο κενό και να γύρισε μπούμερανγκ στους εμπνευστές της, ωστόσο δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η συκοφαντική επίθεση κατά του ΚΚΕ θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα, καθώς θα κλιμακώνεται η νέα επίθεση σε βάρος των εργαζομένων, ώστε να πληρώσουν αυτοί και μόνο την κρίση. Δε θα πετύχουν όμως το στόχο τους, όπως δεν το κατάφεραν μέχρι τώρα. Ακριβώς γιατί το ΚΚΕ αντλεί δύναμη από τη στρατηγική του και τους στενούς δεσμούς που έχει με τα εργατικά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία.


Παναγιώτης ΚΑΚΑΛΗΣ



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ