Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 28 Ιούνη 2009 - αριθ. φύλλου: 10408

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Η εκμετάλλευση ανθεί πίσω από τη βιτρίνα

Κάθε χρόνο, όλο και λιγότερες εργατικές οικογένειες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν διακοπές για όλο και λιγότερες μέρες. Οσο ο Τουρισμός παραμένει στα χέρια μονοπωλίων και ιδιωτών, τόσο χειροτερεύουν οι εργασιακές συνθήκες.


ΣΕΛ.  6  -  7
35ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Σοσιαλισμός: Η απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα

«Σοσιαλισμός: Η απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα» είναι το σύνθημα του 35ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που ξεκινάει το ταξίδι του και θα οργώσει την Ελλάδα μέχρι την κορύφωσή του, το Σεπτέμβρη, στην Αθήνα.


ΣΕΛ.  16   -   17

ΚΟΙΝΗ ΤΑΞΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ Ελλήνων και ξένων εργατών

Στις 3 και 4 Ιούλη θα γίνουν φέτος για 9η συνεχή χρονιά, οι εκδηλώσεις του ΚΚΕ στο πάρκο ΦΙΞ (Πατησίων 307, Αγιος Ελευθέριος)

Η αστική τάξη με τα κόμματα και τους μηχανισμούς της, που στις εργατογειτονιές της Αθήνας γκετοποίησαν τους μετανάστες, προσπαθούν να μολύνουν τη συνείδηση των εργαζομένων με το δηλητήριο του ρατσισμού και του εθνικισμού. Να αποπροσανατολίσουν την πάλη της εργατικής τάξης από τον ένοχο αυτής της κατάστασης, την πολιτική της ΕΕ, που την προωθούν πιστά η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑ.Ο.Σ., και στηρίζει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Να περάσουν στα κρυφά τη νέα αντεργατική καταιγίδα και να στρέψουν ένα κομμάτι της εργατικής τάξης απέναντι σε ένα άλλο. Αυτοί που υποκριτικά διαμαρτύρονται για τη μαζική εισροή μεταναστών στη χώρα μας, στήριξαν και στηρίζουν τη δράση των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών, που προκάλεσαν αυτό το φαινόμενο. Αυτοί δημιούργησαν το πρόβλημα και είναι οι ίδιοι που κερδίζουν από αυτό. Οι παράνομοι, οι τρομοκρατημένοι από τις δυνάμεις καταστολής και την εργοδοσία, ασυνδικάλιστοι εργάτες μετανάστες, αποτελούν τα πιο εύκολα θύματα εκμετάλλευσης, το πιο φθηνό εργατικό δυναμικό. Δεν υπάρχουν τείχη ανάμεσα στους λαούς. Τείχη πρέπει να υψώσουν οι λαοί στο κεφάλαιο και την εξουσία του.


ΣΕΛ.  2  -  3

ΚΕΡΚΥΡΑ
Ανεπιθύμητοι οι μακελάρηδες των λαών

«Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών»! Το σύνθημα αυτό δέσποσε χτες το πρωί στο νέο φρούριο της Κέρκυρας, όπου μέλη της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Επιτροπής Ειρήνης της Κέρκυρας ανάρτησαν γιγαντοπανό, διακηρύσσοντας και με αυτό τον τρόπο ότι οι μακελάρηδες του ΟΑΣΕ και του ΝΑΤΟ είναι ανεπιθύμητοι στο νησί. Στο πλαίσιο της προσπάθειας να αναρτηθεί το πανό έγιναν δύο συλλήψεις, γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση μαζικών φορέων και συνδικαλιστικών οργανώσεων. Κλιμάκιο της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, αλλά και του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή Κέρκυρας Μπ. Χαραλάμπους, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΑΝΙΔΑΣ
Χειροβομβίδες καουτσούκ κατά διαδηλωτών

Το μείζον ζήτημα σήμερα είναι η ανάπτυξη των ταξικών αγώνων, η ανάπτυξη της πάλης και αυτή είναι βέβαιο ότι θα φουντώσει αργά ή γρήγορα, τόνισε σε δήλωσή της η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  5
ΙΡΑΝ
Περίπλοκη η εσωτερική κατάσταση

Εντείνονται οι ιμπεριαλιστικές πιέσεις με πρόσχημα τη δήθεν ευαισθησία για τα ανθρώπινα δικαιώματα.


ΣΕΛ.  23
ΗΠΑ
Προετοιμασία νέων «υβριδικών» πολέμων

ΣΕΛ.  25
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Ιδια αντιλαϊκά μέτρα

ΣΕΛ.  10,   13

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ