Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 27 Ιούνη 2009 - αριθ. φύλλου: 10407

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ «ΔΙΕΞΟΔΟ»
Να καταδικαστούν οι κυρίαρχες πολιτικές στο θέμα των ναρκωτικών

Η Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών να γίνει διεθνής μέρα καταδίκης των κυρίαρχων πολιτικών απέναντι στο θέμα των ναρκωτικών σε ολόκληρη την Ευρώπη. Είναι θέμα με το οποίο πρέπει να απασχοληθούν όλα τα σωματεία, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι τοπικοί φορείς και αυτό το κίνημα πρέπει να έχει βάση τη γειτονιά, το χώρο δουλειάς και βεβαίως τα βέλη πρέπει να πέφτουν κάθε φορά στην εκάστοτε κυβερνητική πολιτική.


ΣΕΛ.  8  -  9

ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΕΣ ΚΑΟΥΤΣΟΥΚ κατά των λαϊκών διαδηλώσεων

ΚΚΕ: Η επίθεση των μονοπωλίων και των πολιτικών τους στηριγμάτων θα ενταθεί. Η ταξική πάλη οξύνεται. Η πρόκληση πρέπει να πάρει απάντηση από τους εργαζόμενους

Η γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά, που δίνει το «πράσινο φως» στην αστυνομία, να χρησιμοποιεί χειροβομβίδες με θραύσματα καουτσούκ κατά των διαδηλώσεων, αποτελεί νέο ολισθηρό βήμα στον αντιδραστικό κατήφορο του κράτους της δικτατορίας των μονοπωλίων. Η ενέργεια αυτή αποτελεί επίδειξη της εντεινόμενης κρατικής καταστολής και πρόκληση στο λαό. Ερχεται σε μια στιγμή που θωρακίζεται το κρατικό - κυβερνητικό οπλοστάσιο περισσότερο, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις λαϊκές αντιδράσεις, ενόψει των ακόμη σκληρότερων μέτρων, που ετοιμάζονται, προκειμένου να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι.


ΣΕΛ.  3

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ
Ξεκίνησε το τριήμερο εκδηλώσεων στον Πάρνωνα

Με σύνθημα «συνεχίζουμε τη δράση για την προστασία των δασών και των ορεινών όγκων. Με όπλο την ιστορία μας και τη δράση του ΔΣΕ, απαντάμε στον αντικομμουνισμό», ξεκίνησε από χτες με κατασκήνωση στην Αράχοβα, το τριήμερο εκδηλώσεων στον Πάρνωνα, των Οργανώσεων Πελοποννήσου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με τη συμμετοχή πλήθους νεολαίων από ολόκληρο το Μοριά. Σήμερα ανεβαίνουν στα έμπεδα του ΔΣΕ και συνεχίζουν με μια σειρά συγκεντρώσεις σήμερα και αύριο (φωτ. από τις περσινές εκδηλώσεις).


ΣΕΛ.  10

Αθλιος προβοκάτορας

Για τις νέες αθλιότητες του Καρατζαφέρη, ο Μάκης Μαΐλης, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο άθλιος προβοκάτορας Γ. Καρατζαφέρης ισχυρίστηκε στο δελτίο του ALTER ότι η ΝΔ σκέπτεται να προτείνει κομμουνιστή για την προεδρία της Δημοκρατίας! Ενώ ο ίδιος συναλλάσσεται με τη ΝΔ, διεκδικώντας να κυβερνήσει μαζί της, επαναλαμβάνει τις γνωστές προβοκάτσιες του ΠΑΣΟΚ για συνδιαλλαγή ΝΔ και ΚΚΕ! Το ΚΚΕ επαναλαμβάνει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει κανέναν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως έκανε και στο παρελθόν. Πολύ περισσότερο δε θα έθετε υποψηφιότητα στέλεχος του ΚΚΕ, όταν είναι γνωστό ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράφει αντιλαϊκούς νόμους. Η οσμή δεν έχει όρια!...».



ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γενικευμένη επίθεση στο λαϊκό εισόδημα

ΣΕΛ.  6  -  7
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ
Νέος μποναμάς στους εφοπλιστές

ΣΕΛ.  13
ΚΕΡΚΥΡΑ
Εξω τα γεράκια του πολέμου

Μεγάλη αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση σήμερα, πρώτη μέρα της Συνόδου του ΟΑΣΕ και της Συνόδου ΝΑΤΟ - Ρωσίας.


ΣΕΛ.  11
ΣΥΡΙΖΑ
Καλωσορίζει τους «καλούς» ιμπεριαλιστές του ΟΑΣΕ

ΣΕΛ.  11
ΜΟΝΗ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ
«Ιερές μπίζνες» με χιλιάδες στρέμματα στη Σκύρο

ΣΕΛ.  22

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ