Τρίτη 30 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Παγιδευμένοι στον ευρωμονόδρομο

Στο Μεταναστευτικό αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, χτες βράδυ ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας, μιλώντας σε σύσκεψη των Οργανώσεων Θεσσαλονίκης του κόμματός του. Ανάμεσα σε άλλα, είπε: «Τα αίτια του τεράστιου ρεύματος οικονομικών προσφύγων προς την Ευρώπη δεν βρίσκονται στην Ευρώπη. Βρίσκονται στις χώρες προέλευσης. Και εκεί πρέπει να καταπολεμηθούν».

Ωστε τα αίτια δε βρίσκονται στην Ευρώπη; Και πού βρίσκονται; Μήπως και εδώ η ηγεσία του ΣΥΝ θα ισχυριστεί, κατά την προσφιλή της τακτική, ότι η ΕΕ είναι αθώα του αίματος, στο οποίο κυλιούνται λαοί ολόκληροι, που είχαν την «ατυχία» οι χώρες τους να διαθέτουν πλουτοπαραγωγικές πηγές, να φιλοξενούν δρόμους μεταφοράς Ενέργειας; Που είχαν την «ατυχία» να ζουν σε χώρες που το μεγάλο κεφάλαιο για το κέρδος έπρεπε να θέσει υπό τον έλεγχό του; Δεν έχει συμμετάσχει η ΕΕ σε καμία ιμπεριαλιστική επέμβαση; Αγνοούν εκεί στην Κουμουνδούρου τα εγκλήματά της σε χώρες της Ευρώπης, της Ασίας, της Αφρικής; Ο ιμπεριαλισμός, ευρωενωσιακός, αμερικάνικος κ.ο.κ., είναι η μία και μόνη αιτία που διώχνει τους ανθρώπους αυτούς απ' τις χώρες τους. Ολους, χωρίς διαχωρισμούς σε «νόμιμους» και «παράνομους». Η αιτία, που προκαλεί και γιγαντώνει το μεταναστευτικό ζήτημα και όχι απλώς ένα «ανθρωπιστικό πρόβλημα», σαν να έχουμε να κάνουμε με ένα φυσικό φαινόμενο και όχι με συνειδητή εγκληματική δράση.

Ο ΣΥΝ δεν κάνει τίποτα άλλο από το να υιοθετεί πλήρως τη γραμμή της ΕΕ. Ξεπλένοντάς την συγχρόνως από το αίμα, όπου είναι βουτηγμένη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ