Τρίτη 30 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Οροι σκλαβιάς της δικτατορίας των πολυεθνικών

Τους όρους σκλαβοπάζαρου στους εργαζόμενους της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» που θέλει να επιβάλει η νέα εργοδοσία καταγγέλλει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής της ιδιωτικοποίησης της "Ολυμπιακής Αεροπορίας" και της παράδοσής της στην πολυεθνική MIG και έδειξε τα δόντια της στους εργαζόμενους.

Εδειξε τους όρους σκλαβοπάζαρου που θέλει να επιβάλει στους εργαζόμενους.

Εδειξε ότι δεν υπολογίζει κανένα δικαίωμα των εργαζομένων, προωθώντας τη λογική ο καθένας εργαζόμενος μόνος του να τα απαιτήσει.

Εδειξε ότι εκείνο που επιδιώκει, μέσα από την ένταση της εκμετάλλευσης, το χτύπημα της οργάνωσης των εργαζομένων, την αφαίρεση δικαιωμάτων, το χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, είναι η κερδοφορία της.

Εδειξε ακριβώς ότι θέλει και μετά την κρίση το πεδίο καθαρό από δικαιώματα των εργαζομένων.

Τα δισεκατομμύρια ευρώ που πρόσφατα δαπάνησε και για την κατασκευή πλοίων δείχνουν την τεράστια κερδοφορία του ομίλου που δεν υπολογίζει τίποτα και βλέπει τους εργαζόμενους σαν αριθμούς.

Η Σύμβαση Εργασίας, την οποία απαιτεί να υπογράψουν οι εργαζόμενοι της πρώην "Ολυμπιακής", αλλά και οι νέοι, περιλαμβάνει όρους που τους θέλει σκλάβους. Εφαρμόζει ακριβώς αυτές τις αποφάσεις που πρόσφατα πήραν οι αρχηγοί κρατών στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Δηλαδή επιχειρεί να εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους, Οσο θέλει, Οπου θέλει, Οταν θέλει, Οπως θέλει».

Ενώ μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ καταλήγει: «Αυτοί είναι μερικοί από τους κρίκους της αλυσίδας που θέλουν να αλυσοδέσουν τους εργαζόμενους, διαλύοντας και όποιες αυταπάτες υπήρχαν για όσους νόμιζαν ότι θα σωθούν από την πολυεθνική, πιστεύοντας τη δημοκρατία και το αγγελικό και προοδευτικό πρόσωπο που πρόβαλλε ο Βγενόπουλος. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ προειδοποιούσαν γι' αυτές τις εξελίξεις και τα αποτελέσματά τους.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα από την πολιτική των κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που τους οδήγησαν στο στόμα του λύκου με την πολιτική της ιδιωτικοποίησης και να τα καταδικάσουν. Να συνειδητοποιήσουν ότι η ΕΕ είναι ένωση των μονοπωλίων και στηρίζει με τις αποφάσεις της την κερδοφορία τους. Να φύγουν μακριά από τον ΣΥΝ που δημιουργούσε και δημιουργεί αυταπάτες για την ΕΕ και την πολιτική της.

Είναι βαριές οι ευθύνες της ΓΣΕΕ, της ΟΣΠΑ, του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, που συμφωνούσε με την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, με τα προγράμματα εξυγίανσης, που καθησύχαζε τους εργαζόμενους και με τη συναίνεση, το συμβιβασμό και την υποταγή, οδήγησε τους εργαζόμενους στα νύχια του μονοπωλίου της MIG.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να μη νομιμοποιήσουν στη συνείδησή τους και να αντιπαλέψουν αυτούς τους όρους της σύμβασης που ισοπεδώνουν τη ζωή τους. Να έρθουν σε επαφή με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και από κοινού να οργανώσουμε την πάλη για να μην περάσουν τέτοιες μεθοδεύσεις. Να παλέψουμε για σταθερή και μόνιμη δουλειά, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να μην αφήσουμε τη ζωή μας, τα δικαιώματά μας στα χέρια των υποταγμένων στην εργοδοσία συνδικαλιστών της ΟΣΠΑ και όσων τους ακολουθούν. Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και να δημιουργήσουμε επιτροπές και πυρήνες αγώνα παντού, σε κάθε χώρο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ