Τρίτη 22 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

Ανακοίνωση για τα πλοία του αμερικάνικου και του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού που αγκυροβόλησαν στο νησί

Την παρουσία στο νησί πλοίων του αμερικανικού και γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού που συμμετέχουν στις περιπολίες και τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στην περιοχή, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του Κόμματος, υπενθυμίζοντας ότι ανήκουν στις «δυνάμεις των χωρών που πριν λίγες μέρες προχώρησαν στην ιμπεριαλιστική επέμβαση εναντίον του λαού της Συρίας. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, και με τη στρατιωτική παρουσία τους στη Μεσόγειο, είναι αυτοί που δίνουν αέρα στο κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ να σκοτώνει δεκάδες Παλαιστινίους τις τελευταίες μέρες και να τραυματίζει χιλιάδες».

Η ΤΕ του Κόμματος καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που συμμετέχει ενεργά στους επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς, ενώ σημειώνει τις ευθύνες τόσο του περιφερειάρχη που μόλις τον περασμένο Μάρτη συναντήθηκε με αξιωματικούς ΝΑΤΟικών πλοίων που βρέθηκαν στην Κέρκυρα, όσο και της δημοτικής αρχής που στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο αρνήθηκε ψήφισμα που κατατέθηκε από τους δημοτικούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», καταδίκαζε τη δολοφονία των Παλαιστινίων και στηλίτευε τη συνεργασία της κυβέρνησης με το κράτος - τρομοκράτη του Ισραήλ.

Καλεί το λαό «να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ. Η μάχη για να σπάσουμε τις αλυσίδες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για να μην επαναχαραχτούν τα σύνορα με το αίμα των λαών, δίνεται μαζί με τη μάχη για να ζει ο λαός καλύτερα, νοικοκύρης στον τόπο του, ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ