Τρίτη 31 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

ΚΟΖΑΝΗ
ΚΟΖΑΝΗ
Μαχητικές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν από σωματεία και φορείς σε Κοζάνη και Αλεξανδρούπολη την Κυριακή.

Στην Κοζάνη πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση μετά από κάλεσμα του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νομού για να εκφραστεί μαζικά η αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης. Στην ομιλία και την πορεία που ακολούθησε στους δρόμους της πόλης εκφράστηκαν η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό που δίνει εδώ και δεκαετίες έναν σκληρό αγώνα απέναντι στο κράτος - δολοφόνο Ισραήλ για να έχει τη δικιά του πατρίδα. Οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές που συμμετείχαν απαίτησαν να σταματήσουν η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού και η εμπλοκή της χώρας μας στο μακελειό.

Μαζική ήταν η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, όπου ακούστηκε δυνατά το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη!». Εργαζόμενοι, νέοι, οικογένειες με μικρά παιδιά και πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκαν στο πάρκο Ακαδημίας απαιτώντας να σταματήσει αμέσως η σφαγή στη Γάζα.

Ακολούθησε μαχητική πορεία στο κέντρο της πόλης, η οποία πέρασε και από την πύλη του λιμανιού, όπου από το πρωί είχε καταπλεύσει το βρετανικό μεταγωγικό πλοίο «HURST POINT» για τη μεταφορά ΝΑΤΟικού πολεμικού υλικού στο μέτωπο της Ουκρανίας.

Μπροστά στην είσοδο που φυλασσόταν από δυνάμεις ασφαλείας, οι διαδηλωτές κατήγγειλλαν τη συμμετοχή της Ελλάδας στα δολοφονικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία. Βροντοφώναξαν «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» και «Η Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών, όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Η διαδήλωση κατέληξε στον Φάρο. Στόχος είναι τις επόμενες μέρες τα σωματεία και οι σύλλογοι να ενημερώσουν τον λαό της πόλης για να εκφραστεί ακόμη πιο δυνατά σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ