Τρίτη 31 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΚΡΗΤΗ
Μαχητικές συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης

Ηράκλειο
Ηράκλειο
Σωματεία και φορείς στο Ηράκλειο Κρήτης πραγματοποίησαν την Κυριακή το πρωί νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης και καταδίκης του ματοκυλίσματος των λαών, που έχει την υπογραφή των ΝΑΤΟ - ΕΕ και του κράτους του Ισραήλ. Εκατοντάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών συγκεντρώθηκαν στην πλατεία των Λιονταριών με πικέτες και πανό όπου αναγράφονταν συνθήματα όπως «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και «Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στο μακελειό».

Χαιρετισμούς στη συγκέντρωση απηύθυναν μεταξύ άλλων η Ρένα Σκυβαλάλη, επικεφαλής της ΟΓΕ Ηρακλείου, η Δέσποινα Δοριάκη, πρόεδρος της ΕΙΥΗ, ο Γιάννης Δαλέζιος, μέλος του ΔΣ της Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου, ο Δημήτρης Βουρλιώτης, πρόεδρος του Συνδικάτου Τροφίμων - Ποτών, ο Γιώργος Λενακάκης, πρόεδρος της Ενωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ, η Αρετή Σπαχή, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, και η Λίλη Αναστασοπούλου, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Φυσικού. Ξεχώρισε η ομιλία του προέδρου της Παλαιστινιακής Κοινότητας Ηρακλείου, Στ. Μοχάμεντ, ο οποίος αναφέρθηκε στο νέο έγκλημα που συντελείται αυτήν τη στιγμή στη Γάζα, όπου δολοφονούνται μαζικά γυναίκες και παιδιά, και ευχαρίστησε για τη μαζική έκφραση αλληλεγγύης από τον λαό της Ελλάδας, που τους δίνει δύναμη να συνεχίσουν τον αγώνα για μια ελεύθερη πατρίδα. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε ο Μανόλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ.

«Στεκόμαστε στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού, εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας. Με τον παλαιστινιακό λαό, για ελεύθερη Παλαιστίνη! Για να σταματήσει το χέρι που δολοφονεί! Για να σταματήσει κάθε συμμετοχή της χώρας μας στο σφαγείο!», τονίστηκε στους χαιρετισμούς από τα σωματεία και τους φορείς, που ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη μεγάλη συγκέντρωση - συναυλία που οργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου το Σάββατο 4/11, στις 6 μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας, και στην παγκρήτια κινητοποίηση στις 12/11 στα Χανιά, μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων.

Ακολούθησε δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ανάλογα μαζικές συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 29 Οκτωβρίου στον νομό Λασιθίου, σε Αγιο Νικόλαο, Σητεία και Ιεράπετρα, μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Λασιθίου, για άμεση απάντηση στο συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. Ιδιαίτερη ήταν η παρουσία μικρών μαθητών, με πλακάτ που ζωγράφισαν και έγραφαν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», όπως και η παρουσία Παλαιστινίων που ζουν στην περιοχή.

Στον Αγιο Νικόλαο η κεντρική ομιλία έγινε από την Ειρήνη Τσοραΐδη, μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης Λασιθίου, που την ακολούθησε μαζική και μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης. Στην Ιεράπετρα τη συγκέντρωση χαιρέτισε Παλαιστίνια διαδηλώτρια, διαβάστηκε ψήφισμα από τον Νικόλα Δερμιτζάκη εκ μέρους της ΕΛΜΕ Λασιθίου και ακολούθησε ομιλία από τον Νίκο Κυφωνίδη, μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης Λασιθίου. Στη Σητεία η κεντρική ομιλία έγινε από την Ελένη Αβδή, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ