Τρίτη 31 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
Τη μοιράζονται...

«Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψήφισε, με συντριπτική πλειοψηφία, να κηρυχθεί ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα. 120 χώρες όπως οι Γαλλία, Ισπανία και Πορτογαλία πήραν το μέρος της ειρήνης. Οχι η Ελλάδα του Μητσοτάκη. Απείχαμε. Αυτή τη νύχτα στη Γάζα οι άμαχοι ζουν ξανά τη φρίκη, κι εμείς "νίψαμε τας χείρας μας". Ημέρα ντροπής για την ελληνική διπλωματία, τον ελληνικό λαό και την Ιστορία του», έγραψε ο Στ. Κασσελάκης, χωρίς να κοκκινίζει ο ίδιος από ντροπή!

Το θράσος και η ξεδιαντροπιά βέβαια χαρακτήριζαν ανέκαθεν τον χώρο και το κόμμα όπου προεδρεύει. Γιατί χρειάζεται θράσος να μιλάς για ντροπή όταν ήσουν απ' τους πρώτους που έσπευσαν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στο Ισραήλ και να αποκηρύξουν τον δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων.

Οταν πουλάς συμπάθεια σε έναν βασανισμένο λαό και την ίδια ώρα «ξεπλένεις» τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, αναβαθμίζοντας διαρκώς την πολιτική - οικονομική - στρατιωτική συνεργασία μαζί του, μια συνεργασία που αποτελεί έναν ακόμα μοχλό της ισραηλινής επιθετικότητας ενάντια στους Παλαιστίνιους.

Οταν για χρόνια χτυπάς συγκαταβατικά την πλάτη των Παλαιστινίων αλλά αρνείσαι ως κυβέρνηση να αναγνωρίσεις το κράτος της Παλαιστίνης υλοποιώντας ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Βουλής.

Χρειάζεται θράσος και κυνισμό να βλέπεις τις πομπές των άλλων, εν προκειμένω της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά να σπρώχνεις κάτω απ' το χαλί τις πανομοιότυπες ή και χειρότερες δικές σου, γιατί ήταν μόλις τον Δεκέμβρη του 2018, μία απ' τις τελευταίες επαίσχυντες πράξεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που συντάχθηκε με τις υπόλοιπες κυβερνήσεις της ΕΕ στο ψήφισμα που κατέθεσαν οι ΗΠΑ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για την «καταδίκη της "Χαμάς"» και με πρόσχημα «εκτοξεύσεις ρουκετών εναντίον του Ισραήλ και την υποκίνηση της βίας, η οποία θέτει τη ζωή αμάχων σε κίνδυνο». Το ψήφισμα, που δεν πέρασε τελικά στη ΓΣ, πήρε 87 ψήφους υπέρ (και της Ελλάδας), 57 κατά και 33 αποχές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, όλα τα αστικά κόμματα μοιράζονται την ντροπή, ένα ακόμα απ' τα πολλά που μοιράζονται, υιοθετώντας όλα τα ιμπεριαλιστικά προσχήματα και μασκαρεύοντας τον θύτη σε θύμα. Οι πομπές τους δεν ντροπιάζουν τον λαό μας, όπως αποφάνθηκε ο Κασσελάκης, αυτός για μια ακόμα φορά βρίσκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Περήφανος και αλληλέγγυος στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.


Β. Ν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ