Τρίτη 31 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...
Στα σκουπίδια η άθλια προπαγάνδα τους!

Κατοικία στο κιμπούτς Be'eri, με εμφανή τα σημάδια από το χτύπημα με βαρέα όπλα
Κατοικία στο κιμπούτς Be'eri, με εμφανή τα σημάδια από το χτύπημα με βαρέα όπλα
Οσο περνάνε οι μέρες, όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται να ενισχύσουν αυτό που «ο κόσμος έχει τούμπανο και το Ισραήλ κρυφό καμάρι»: Οτι η προπαγάνδα με την οποία προσπαθούν να ξεπλύνουν την κατοχή και να νομιμοποιήσουν τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού «μπάζει» από παντού. Οτι στηρίζεται στα πήλινα πόδια κατασκευασμένων ειδήσεων τις οποίες διαδίδουν αστραπιαία τα κανάλια της παραπληροφόρησης, του Ισραήλ και των ΕυρωΝΑΤΟικών συμμάχων του. Κανάλια που έχουν κυριαρχήσει, ειδικά μετά το μπλοκάρισμα κάθε επικοινωνίας της Λωρίδας της Γάζας με τον έξω κόσμο. Ο «Ριζοσπάστης» δημοσίευσε τις προηγούμενες μέρες πολλά τέτοια παραδείγματα - και θα συνεχίσει να το κάνει - ενώ αποκαλυπτικά στοιχεία για τα fake news του πολέμου θα παρουσιαστούν και στην εκδήλωση που διοργανώνει σήμερα το απόγευμα η «Δημοσιογραφική Συνεργασία» στην ΕΣΗΕΑ, καλώντας όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να καταδικάσουν την αναπαραγωγή τους από τα ελληνικά ΜΜΕ και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.

* * *

Τις τελευταίες μέρες, στο Ισραήλ και σε όλο τον κόσμο, μεγάλη συζήτηση προκαλούν οι αποκαλύψεις ότι την 7η του Οκτώβρη πολλά από τα θύματα ήταν στρατιώτες ή άνθρωποι των δυνάμεων ασφάλειας, που ενεπλάκησαν σε μάχες με τους ένοπλους της Χαμάς μέσα στις ισραηλινές πόλεις και σε κιμπούτς κοντά στη Γάζα. Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες που δημοσιεύει ο ισραηλινός Τύπος, πολλοί άμαχοι έπεσαν νεκροί όταν βρέθηκαν σε διασταυρούμενα πυρά (όπως στην περίπτωση του περίφημου rave party) ή εξοντώθηκαν από τον ίδιο τον ισραηλινό στρατό ενώ βρίσκονταν όμηροι στα χέρια Παλαιστινίων που εγκλωβίστηκαν μέσα σε ισραηλινά κιμπούτς. Συγκεκριμένα, σε μια λίστα θυμάτων που δημοσίευσε η εφημερίδα «Haaretz», οι μισοί από τους Ισραηλινούς που σκοτώθηκαν εκείνη τη μέρα ήταν στην πραγματικότητα στρατιώτες ή αστυνομικοί. Τα στοιχεία αφορούν 683 Ισραηλινούς, από τους συνολικά 1.400 νεκρούς σύμφωνα με το κράτος του Ισραήλ. Τι προκύπτει; Οτι σε ποσοστό 48,4% τα θύματα έχουν ταυτοποιηθεί ως στρατιώτες και αστυνομικοί, ενώ κάποιοι άλλοι χαρακτηρίζονται «μέλη της υπηρεσίας», δηλαδή των ενόπλων δυνάμεων που είναι επιφορτισμένες με την ασφάλεια των κιμπούτς.

* * *

Το δημοσίευμα της ισραηλινής «Haaretz»
Το δημοσίευμα της ισραηλινής «Haaretz»
Από την ηλικιακή κατανομή των θυμάτων δεν προκύπτει επίσης καμία «σφαγή των νηπίων», όπως ισχυριζόταν με πομπώδεις τίτλους η ισραηλινή προπαγάνδα τα πρώτα 24ωρα. Συγκεκριμένα, από τη λίστα των θυμάτων μόλις επτά ήταν μεταξύ 4 και 7 ετών και άλλα εννέα μεταξύ 10 και 17 ετών. Τα υπόλοιπα 667 θύματα είναι όλοι ενήλικες. Θυμίζουμε ότι μόνο τις δύο πρώτες βδομάδες των βομβαρδισμών στη Γάζα, και χωρίς να προσμετρούνται τα θύματα της ισραηλινής χερσαίας εισβολής, τα νέκρα παιδιά της Παλαιστίνης ξεπερνούν τα 2.300. Οσο για τους άμαχους νεκρούς, χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί το περίφημο rave party, το οποίο αναφέρεται ως η μοναδική και πιο θανατηφόρα επίθεση των Παλαιστινίων στις 7 Οκτώβρη: Ενώ αρχικά δόθηκε η εντύπωση ότι έγινε επίθεση σε ένα «ανυπεράσπιστο» και «αφύλακτο» πλήθος, σε βίντεο που κυκλοφόρησαν αργότερα στο διαδίκτυο διακρίνονται ισραηλινές δυνάμεις να ανοίγουν πυρ μέσα στο πλήθος, στοχεύοντας μέλη της Χαμάς, ενώ το «ABC News» ανέφερε ότι ένα ισραηλινό τανκ είχε κατευθυνθεί στον χώρο του φεστιβάλ.

* * *

Αυτές οι εικόνες, σε συνδυασμό με τις μαρτυρίες Ισραηλινών που επιβίωσαν των συγκρούσεων και περιγράφουν μάχες σώμα με σώμα ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους, αλλά και διασταυρούμενα πυρά με θύματα αμάχους, δίνουν μια άλλη διάσταση για το τι πραγματικά έγινε στις 7 Οκτώβρη. Το ίδιο ισχύει και με τις αποκαλύψεις του «NBC News» για το τι συνέβη στο κιμπούτς Be'eri, που χαρακτηρίστηκε από την ισραηλινή προπαγάνδα «τόπος σφαγής πολλών αμάχων». Το ABC φωτογράφισε βλήματα πυροβολικού, που παραπέμπουν σε ισραηλινά πυρομαχικά, έξω από ένα βομβαρδισμένο σπίτι. Αλλα βίντεο από την αυτοψία που έκανε το κανάλι στο κιμπούτς δείχνουν σπίτια χτυπημένα με βαριά πυρομαχικά, που δεν είχε η Χαμάς αλλά τα διαθέτει ο στρατός του Ισραήλ. Το «κερασάκι στην τούρτα» είναι μια μαρτυρία κατοίκου του συγκεκριμένου κιμπούτς ο οποίος διασώθηκε, η οποία δημοσιεύεται επίσης στην «Haaretz»: «Το βράδυ της Δευτέρας 9 Οκτώβρη και μόνο αφού οι διοικητές στο πεδίο έλαβαν δύσκολες αποφάσεις - συμπεριλαμβανομένων βομβαρδισμών σπιτιών, με όλους τους ενοίκους τους μέσα, για να εξοντώσουν τους τρομοκράτες μαζί με τους ομήρους - ολοκλήρωσε ο ισραηλινός στρατός την ανακατάληψη του κιμπούτς».

* * *

Το τίμημα, σύμφωνα με την ίδια περιγραφή, «ήταν τρομερό»: «Τουλάχιστον 112 άνθρωποι του Be'eri σκοτώθηκαν. Αλλοι απήχθησαν (σ.σ. από μαχητές της Χαμάς που κατάφεραν να διαφύγουν). Χθες (σ.σ. το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 20 Οκτώβρη), 11 μέρες μετά το μακελειό, τα πτώματα μιας μητέρας και του γιου της ανακαλύφθηκαν σε ένα από τα κατεστραμμένα σπίτια. Πιστεύεται ότι περισσότερα πτώματα εξακολουθούν να βρίσκονται στα ερείπια». Τα φωτογραφικά στοιχεία που συνοδεύουν την αφήγηση, με σπίτια κατεστραμμένα ολοσχερώς, παραπέμπουν σε χρήση βαρέων πυρομαχικών του ισραηλινού στρατού. Αλλη μια κάτοικος του συγκεκριμένου κιμπούτς, σε συνέντευξή της σε ραδιοφωνικό σταθμό του Ισραήλ, αποκάλυψε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις «εξολόθρευσαν τους πάντες, συμπεριλαμβανομένων των ομήρων» και ότι «υπήρχαν πολύ βαριά διασταυρούμενα πυρά», όπως και βομβαρδισμοί από άρματα μάχης, τα οποία βέβαια δεν ήταν της Χαμάς. Τέλος, υπάρχουν μαρτυρίες για θανάτους από φίλια πυρά, που ρίχτηκαν «προληπτικά» από Ισραηλινούς στρατιώτες, επειδή δεν μπορούσαν να ξεχωρίσουν αν ο στόχος ήταν Παλαιστίνιοι μαχητές ή Ισραηλινοί πολίτες.

* * *

Το σίγουρο λοιπόν είναι ότι ανεξάρτητα από τα αντανακλαστικά που επέδειξε ο ισραηλινός στρατός, στις 7 Οκτώβρη δόθηκαν μάχες μεταξύ ενόπλων από τη μία και από την άλλη πλευρά. Σε πολλές από αυτές τις μάχες υπήρξαν και αθώα θύματα, άμαχοι Ισραηλινοί πολίτες. Η πραγματικότητα όμως φαίνεται πως απέχει ...μίλια απ' αυτό που προσπαθεί να παρουσιάσει η ισραηλινή προπαγάνδα, με τη στήριξη των ΑμερικανοΝΑΤΟικών. Αλλωστε, η μοναδική πηγή για όλα όσα παρουσιάζονται ως «γεγονότα» στις 7 Οκτώβρη και τις επόμενες μέρες είναι ο ισραηλινός στρατός, οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ και ορισμένοι «σεσημασμένοι» προπαγανδιστές του διαδικτύου, ένθερμοι υποστηρικτές του αφανισμού των Παλαιστινίων από προσώπου Γης. Η αμφισβήτηση της ισραηλινής εκδοχής απλώνεται και στο εσωτερικό του Ισραήλ με όσα αποκαλύπτονται μέρα με τη μέρα, κάνοντας ακόμα πιο επιθετική, ακόμα πιο στυγνή την προπαγάνδα, κυρίως τώρα που κορυφώνεται ο πόλεμος και μαζί του η αγωνία των Ισραηλινών για την τύχη των ομήρων.

* * *

Καμία εμπιστοσύνη λοιπόν σε όσα αμάσητα διαδίδουν και τα ελληνικά ΜΜΕ, ιδιωτικά και κρατικά, για να δικαιολογήσουν τη σφαγή και την ελληνική εμπλοκή στο μακελειό. Η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό περνάει μέσα και από την αποκάλυψη της αλήθειας, την απόκρουση των άθλιων προπαγανδιστικών μηχανισμών που προσπαθούν να στείλουν στο απόσπασμα τον δίκαιο αγώνα του ενάντια στην κατοχή, το δικαίωμά του να έχει πατρίδα!


Κ. Μ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δολοφονικά «φίλια πυρά» εξόντωσαν Ισραηλινούς στις 7 Οκτώβρη(6/3/2024)
Το κράτος - δολοφόνος κρύβει ότι εξολόθρευσε εκατοντάδες Ισραηλινούς(11/11/2023)
Τι είναι πραγματικά σήμερα ένα κιμπούτς στο Ισραήλ;(11/11/2023)
Υπερωρίες στην παραγωγή και διάδοση fake news(4/11/2023)
Νέοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί(19/5/2007)
Νέες συγκρούσεις «υπενθυμίζουν» τα ανοιχτά ζητήματα...(8/12/2004)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ