Τρίτη 22 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΔΥΕΘ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΙΛΚΙΣ
Αντιπολεμική κινητοποίηση στην 71η Ταξιαρχία στη Νέα Σάντα Κιλκίς

Αντιπολεμική κινητοποίηση έξω από την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία στη Νέα Σάντα του Κιλκίς πραγματοποίησαν, το πρωί της Κυριακής, η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης και η Επιτροπή Ειρήνης Κιλκίς.

Με συνθήματα, όπως «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά», «Ενας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός», διαδήλωσαν την απαίτηση για απεμπλοκή της χώρας μας από τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, αλλά και για να μη χρησιμοποιείται η ταξιαρχία στους δολοφονικούς σχεδιασμούς ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Οι διαδηλωτές από τη Θεσσαλονίκη συγκεντρώθηκαν έξω από το πρώην Στρατόπεδο «Παύλου Μελά» και από εκεί με αυτοκινητοπομπή κατευθύνθηκαν στη Νέα Σάντα του Κιλκίς.

Στη συγκέντρωση έξω από το στρατόπεδο της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας μίλησε ο Νίκος Μόττας, μέλος της Γραμματείας της ΕΔΥΕΘ, ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Σήμερα από εδώ, από τη Νέα Σάντα, καλούμε την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να σηκώσουν κεφάλι, να συμπορευτούν με το αντιιμπεριαλιστικό - φιλειρηνικό κίνημα. Να πιστέψουν πως όταν οι λαοί δείξουν τη δύναμή τους, πως όταν βγουν στο προσκήνιο, τότε γίνονται παντοδύναμοι».

Σημείωσε ακόμη ως προς το στρατόπεδο της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας πως «δεν πρόκειται για ένα τυχαίο στρατόπεδο. Πρόκειται για ένα πεδίο εκπαίδευσης που χρησιμοποιείται ως ορμητήριο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ενταγμένο στην επιθετική τους πολιτική ενάντια στους λαούς της περιοχής και του δικού μας λαού. Στο στρατόπεδο που βλέπετε εδρεύει ο λεγόμενος "Σχηματισμός Μάχης" της ΕΕ, με την ονομασία HELBROC. Πρόκειται για σχηματισμό "υψηλής ετοιμότητας", οργανωμένο σύμφωνα με τα ΝΑΤΟικά πρότυπα, με τη συμμετοχή και άλλων βαλκανικών χωρών. Σκοπός του σχηματισμού αυτού είναι η δυνατότητα ταχείας στρατιωτικής επέμβασης όπου το ΝΑΤΟ και η ΕΕ κρίνουν σκόπιμο, αλλά και η δυνατότητα καταστολής λαϊκών κινητοποιήσεων εκτός και εντός συνόρων των κρατών - μελών».


Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε στο στρατόπεδο που βρίσκεται δίπλα από το χώρο που εδρεύει η 71η Ταξιαρχία, όπου υπήρχαν νεοσύλλεκτοι αλλά και έφεδροι που έκαναν μετεκπαίδευση, ενώ το ψήφισμα της συγκέντρωσης επιδόθηκε σε εκπρόσωπο, ο οποίος δεσμεύτηκε να το μεταφέρει στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ