Τρίτη 22 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Συνεχίζεται η διαδικασία των αναγνωστέων εγγράφων

Συνεχίστηκε, χτες, στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή η διαδικασία των αναγνωστέων εγγράφων. Διαβάστηκαν απομαγνητοφωνήσεις από αμοντάριστα αποσπάσματα από την ταινία του κινηματογραφιστή - ντοκιμαντερίστα Κ. Γεωργούση «Οι καθαριστές», που γράφτηκαν πριν από τις εκλογές του Μάη 2012, στον Αγ. Παντελεήμονα. Τα αποσπάσματα καταγράφουν τους τραμπουκισμούς, τις βρισιές, τις απειλές, τους προπηλακισμούς κατά μεταναστών, από ομάδα γνωστών στελεχών και υποψήφιων βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τον υποψήφιο βουλευτή της ναζιστικής οργάνωσης Αλέξανδρο Πλωμαρίτη, που πρόσφατα κρίθηκε τελεσίδικα ένοχος για παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου (προτροπή σε ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν μίσος, βία και διακρίσεις με βάση την εθνικότητα). Αναφέρει σχετικά για τους μετανάστες ότι θα «ανοίξουμε τους φούρνους... Θα τους έχουμε σαπούνια για τα αμάξια, σαπούνια για τα πεζοδρόμια... Θα φτιάχνουμε κτίρια, κάνα λαμπατέρ να φτιάξουμε με το δέρμα τους... τα δόντια να πάρουμε...» κ.λπ. Αναφέρει επίσης ότι «οι γύφτοι είναι υπάνθρωποι, μιάσματα, δεν μας ενδιαφέρει καθόλου η ύπαρξή τους (...) θα μπούνε σε καζάνια» κ.ά.

Μάλιστα, ο Πλωμαρίτης αποκαλύπτει στο φακό ότι ο ίδιος έστησε το ρεπορτάζ με τις «γριούλες» που παίρνουν λεφτά από τα ΑΤΜ μαζί με χρυσαυγίτες, για καθαρά προπαγανδιστικούς λόγους και το πήρε ο αρχηγός για τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις. Να υπενθυμίσουμε ότι η μητέρα του εν λόγω χρυσαυγίτη πρωταγωνιστούσε σε ρεπορτάζ για τους αδύναμους που υποτίθεται ότι ζητούν προστασία από τη Χρυσή Αυγή...

Επίσης, ο Γιώργος Βάθης, εκ μέρους των χρυσαυγιτών που μιλάνε στο ντοκιμαντέρ, αναφέρει ότι όταν βγει η ναζιστική οργάνωση «...όλους θα τους πετσοκόψουμε, το μαχαίρι θα φεύγει από το αφτί και θα φτάνει στο δεξιό πλευρό κάτω ανάμεσα στο τρίτο και τέταρτο μερατόριο του πλευρού»... Λέει επίσης για το... «βασικό πρόβλημα» που υπάρχει και πρέπει να λυθεί: «Μόλις βγούμε θα τους κυνηγήσουμε όλους τους ξένους από εδώ, το μαχαίρι στο λάρυγγα θα τους βάλουμε...».

Επίσης, αναγνώστηκε η μήνυση (τέλος του '12) της Χρυσής Αυγής, διά του βουλευτή Θεσσαλονίκης Πολ. Ζησιμόπουλου, κατά του καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου Ν. Αλιβιζάτου, ο οποίος σε άρθρα του ανέφερε ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική συμμορία και πρέπει να διωχθεί με τον 187 Π.Κ., κατά την προσφιλή τακτική των χρυσαυγιτών να επιχειρούν με θράσος να εμφανίζονται αντί για θύτες θύματα.

Τέλος, διαβάστηκε το καταστατικό του δουλεμπορικού γραφείου με μανδύα σωματείου «Αγ. Νικόλαος», που έστησε η Χρυσή Αυγή στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και φέρει ημερομηνία 3/9/2013, λίγες μέρες δηλαδή πριν από τη δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, όπου υπογράφουν αρκετοί κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ