Κυριακή 15 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Καταδικάζουν την ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία

Φοιτητικά - σπουδαστικά συλλαλητήρια από το ΜΑΣ αύριο, Δευτέρα, σε Αθήνα και Ηράκλειο

Την ιμπεριαλιστική επίθεση από ΗΠΑ - Βρετανία - Γαλλία εναντίον της Συρίας καταγγέλλουν δεκάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, εργατικά Συνδικάτα και άλλοι μαζικοί φορείς, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που έχει μετατρέψει τη χώρα σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο.

Σε απάντηση, απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις κινητοποιήσεις που οργανώνει το εργατικό - λαϊκό κίνημα, ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και την εμπλοκή της Ελλάδας.

Μεταξύ άλλων, σχετικές ανακοινώσεις εξέδωσαν:

Τα Εργατικά Κέντρα Αγρινίου, Ζακύνθου, Ιωαννίνων, Λαυρίου, Σάμου και Πειραιά.

Οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ), Κλωστοϋφαντουργών (ΟΕΚΙΔΕ) και Λογιστών.

Τα εργατικά Συνδικάτα Τύπου και Χάρτου, Οικοδόμων Αθήνας, Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής, Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών Αττικής, Χρηματοπιστωτικού Αττικής, Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Ηλεκτρολόγων Αττικής, Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής - Βοιωτίας, Μετάλλου Μαγνησίας, Οικοδόμων Ηρακλείου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ζακύνθου, Ενέργειας Πελοποννήσου, Παναρκαδικό Τεχνεργατών - Οικοδόμων, Εμπορικών Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών Αρκαδίας, Οικοδόμων Χανίων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων, Τροφίμων - Ποτών Χανίων, Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Χανίων, Επισιτισμού Χανίων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κέρκυρας, η Πανελλαδική Ενωση Εργαζομένων Ελαιουργοσαπωνοποιείων και Χημικής Βιομηχανίας Αττικής, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, οι Σύλλογοι Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, Εργαζομένων στο δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού και τους δήμους Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μάνδρας - Ειδυλλίας, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Χανίων.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών

«Ξεσηκωμός! Οχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία! Καμία συμμετοχή της χώρας μας!», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και καλεί σε αντιπολεμικό φοιτητικό - σπουδαστικό συλλαλητήριο την Δευτέρα 16/4, στις 12 το μεσημέρι, με συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Αντίστοιχο συλλαλητήριο, με κάλεσμα και σε μαθητικά συμβούλια, οργανώνει η Γραμματεία Ηρακλείου του ΜΑΣ, την Δευτέρα 16/4, στις 11 π.μ., στα Λιοντάρια.

«Δεν θα μείνουμε θεατές στη σφαγή ενός λαού και στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στο μακελειό!» τονίζει το ΜΑΣ, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση «πετσοκόβει τη χρηματοδότηση για την Παιδεία και τις ανάγκες της νεολαίας, για να δίνει δισεκατομμύρια για τα δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ στην περιοχή».

«Δίνουμε το χέρι μας στο λαό της Συρίας! Να σταματήσει τώρα το μακελειό! Καμιά συμμετοχή της χώρας μας στην ανθρωποσφαγή! Δεν επιτρέπουμε η χώρα μας να γίνει ορμητήριο των φονιάδων των λαών, το Αιγαίο να μετατραπεί ξανά σε υγρό τάφο προσφύγων διωγμένων από τους πολέμους! Με την πάλη μας σε κάθε αμφιθέατρο, δυναμώνουμε την αλληλεγγύη και την πάλη μαζί με τους λαούς της περιοχής».

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καταδικάζει την ιμπεριαλιστική επέμβαση και «εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στο χιλιοβασανισμένο λαό και τις γυναίκες της Συρίας».

«Καλούμε τις γυναίκες να ξεσηκωθούμε! Να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στους επικίνδυνους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές επεμβάσεις, στους οποίους συμμετέχει και η Ελλάδα. (...) Να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των φονιάδων των λαών», τονίζει η ΟΓΕ.

Απευθυνόμενη ιδιαίτερα στις μητέρες, σημειώνει: «Καταλαβαίνουμε την αγωνία σας για το μέλλον των παιδιών σας. Σας καλούμε να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας στις γυναίκες των γειτονικών λαών, στις χιλιάδες πρόσφυγες και τα παιδιά τους, θύματα των πολεμικών επεμβάσεων και συγκρούσεων των ΝΑΤΟ και ΕΕ. Να δυναμώσουμε την κοινή μας αγωνιστική δράση ενάντια στην εκμεταλλευτική κοινωνία που μας καταδικάζει να χύνουμε το αίμα μας και το αίμα των παιδιών μας για τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου τμήματος των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, που τα υπηρετούν το ένα ή το άλλο κράτος ή ομάδα κρατών ή διεθνών οργανισμών, όπως το ΝΑΤΟ».

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων

Κάλεσμα στις Ομοσπονδίες και τους Αγροτικούς Συλλόγους να καταγγείλουν το νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα σε βάρος του λαού της Συρίας και να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας, την οποία προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Χρειάζεται ξεσηκωμός για να βροντοφωνάξουμε: Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στις πολεμικές επεμβάσεις, αλληλεγγύη και φιλία με τους λαούς της περιοχής, τονίζει η Πανελλαδική Επιτροπή.

Η ΠΑΣΕΒΕ

Την επίθεση που εξαπέλυσαν ΗΠΑ - Βρετανία - Γαλλία ενάντια στη Συρία, όπως και τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για την εμπλοκή της χώρας, καταγγέλλει η ΠΑΣΕΒΕ, καλώντας τα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες των αυτοαπασχολούμενων «να συνεδριάσουν άμεσα και να καταδικάσουν το ιμπεριαλιστικό έγκλημα (...) Να καλέσουν μαζικά τα μέλη τους σε κινητοποιήσεις».

Αναδεικνύοντας τον ενιαίο χαρακτήρα της επίθεσης του κεφαλαίου, η ΠΑΣΕΒΕ υπογραμμίζει: «Αυτή είναι η "δίκαιη" ανάπτυξη της κυβέρνησης. Ανάπτυξη που τσακίζει καθημερινά στο εσωτερικό της χώρας τη ζωή και τις ανάγκες της οικογένειάς μας για την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών και που ταυτόχρονα, στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας, μας μπλέκει όλο και πιο βαθιά στο ματωμένο κουβάρι της βαρβαρότητας και των ανταγωνισμών».

Η ΕΕΔΥΕ

Κάλεσμα μαζικής, λαϊκής καταδίκης της ιμπεριαλιστικής επίθεσης στη Συρία απευθύνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

«Οι Επιτροπές Ειρήνης της ΕΕΔΥΕ δυναμώνουν τη δράση τους και διαθέτουν όλες τους τις δυνάμεις για την ανάπτυξη της πάλης του λαού μας», υπογραμμίζει, ενάντια στις δολοφονικές ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις αλλά και στην κυβέρνηση, η οποία συνεχίζοντας την επικίνδυνη πολιτική των προκατόχων της, «διαθέτει για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ τις βάσεις και τα ευρωατλαντικά στρατηγεία».

  • Ανακοινώσεις καταδίκης της επίθεσης εξέδωσαν, επίσης, οι δημοτικές αρχές Πετρούπολης και Χαϊδαρίου.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο αγώνας ενάντια στην εμπλοκή να εκφραστεί στην κάλπη με ισχυρό ΚΚΕ(2023-02-17 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τα μαθήματα ΝΑΤΟφροσύνης σε μαθητές Δημοτικού Σχολείου!(2022-04-20 00:00:00.0)
Αύριο η μηχανοκίνητη πορεία ενάντια στον ελλιμενισμό αμερικανικού αεροπλανοφόρου(2021-12-29 00:00:00.0)
Στρατευμένοι καταγγέλλουν την απαράδεκτη ποινή σε φαντάρο(2018-04-24 00:00:00.0)
Καλεί σε ετοιμότητα μπροστά στις εξελίξεις(2018-04-13 00:00:00.0)
Καμία εμπλοκή στους νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους(2012-08-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ