Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 17 Απρίλη 2018 - αριθ. φύλλου: 12978

Απαντάμε στο κυβερνητικό αίσχος συνενοχής στην επέμβαση ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, καταστολής των λαϊκών αντιδράσεων

Εξι τραυματίες και δύο συλλήψεις από την άγρια επίθεση των ΜΑΤ στο συλλαλητήριο που διοργάνωσαν χτες συνδικάτα, φοιτητικοί και μαθητικοί σύλλογοι ενάντια στην επίθεση στη Συρία

Eurokinissi

  • ΚΚΕ: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες. Οχι μόνο συμμετέχει ενεργά στον πόλεμο εναντίον της Συρίας αλλά και επιδιώκει να διαφημίσει την προσήλωσή της στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, χτυπώντας άγρια διαδηλωτές και προστατεύοντας ένα άγαλμα - απολίθωμα του αιματοβαμμένου αμερικανικού ιμπεριαλισμού.
  • Κύμα καταδίκης της επίθεσης από συνδικάτα και φορείς, που καλούν στο σημερινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.
  • Στο αυτόφωρο οδηγούνται σήμερα οι δύο τραυματίες συλληφθέντες φοιτητές. Σε συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 11.30 π.μ. καλούν το ΠΑΜΕ, φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές.

Copyright 2018 The Associated

Εξω από τη ΓΑΔΑ
Εξω από τη ΓΑΔΑ

ΣΕΛ.  14   -   16

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Μαγική εικόνα

Μια «μαγική εικόνα», πέρα έως πέρα επικίνδυνη και κομμένη στα μέτρα των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών, προσπαθούν να κατασκευάσουν από το Σάββατο τα ξημερώματα η κυβέρνηση, τα υπόλοιπα αστικά κόμματα και επιτελεία, μετά την επίθεση ΗΠΑ - Μ. Βρετανίας - Γαλλίας στη Συρία.

Τα «επιχειρήματα» σε αυτήν την προσπάθεια κάλυψης, εφησυχασμού, στάχτης στα μάτια για τη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση, ξεπερνάνε τα όρια της πρόκλησης.

Και τι δεν είπαν: Για «σόου κρότου - λάμψης», για «πόλεμο 60 λεπτών», για «τζούφιους τσαμπουκάδες», για χτυπήματα «αποχαιρετιστήρια» και «απεμπλοκής» υποτίθεται από τη Συρία, για «διπλωματικές λύσεις» που τώρα παίρνουν το πάνω χέρι.

Ολα αυτά προκειμένου να φτιαχτεί η ψεύτικη εικόνα ότι οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί αποκλιμακώνονται μετά το «χειρουργικό» χτύπημα των ΑμερικανοΝΑΤΟικών και ότι οι λαοί δεν χρειάζεται να ανησυχούν, αφού «ό,τι έγινε, έγινε» και τώρα είναι στο χέρι των διπλωματών να αποκλιμακώσουν την ένταση.

Καμιά σχέση δεν έχουν αυτές οι «εκτιμήσεις» και τα συμπεράσματα με την πραγματικότητα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι λαοί. Η νέα αυτή επίθεση συμβάλλει καθοριστικά στην όξυνση και όχι στην εκτόνωση των ανταγωνισμών, που είναι ορατοί διά γυμνού οφθαλμού και τώρα μπαίνουν σε νέα, ακόμα πιο επικίνδυνη φάση.

Η ένταση που συσσωρεύεται, και κυρίως η συγκέντρωση τόσο πολλών και ανταγωνιστικών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή, κάνουν ακόμα πιο ισχυρό το ενδεχόμενο γενίκευσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου, όσο κι αν είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πότε και ποιο θα είναι το επόμενο βήμα.

Διπλά προκλητική είναι και η προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει ότι τάχα «η Ελλάδα δεν συμμετέχει» στο έγκλημα, ότι «προκρίνει τις διπλωματικές λύσεις» και πάει λέγοντας, μαζί με ολίγο από «κλάμα» για τους «ισχυρούς» που «παίζουν στα ζάρια» τη μοίρα των λαών.

Ποιοι τα λένε αυτά; Αυτοί που έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε αμερικανοΝΑΤΟική βάση εφόρμησης για όλη την περιοχή, που αναλαμβάνουν για λογαριασμό του κεφαλαίου ρόλο σημαιοφόρου στα βρώμικα σχέδια των ΑμερικανοΝΑΤΟικών σε όλη την περιοχή από τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή έως τα Βαλκάνια κι ακόμα παραπέρα. Που επεκτείνουν και «εμπλουτίζουν» τις συμφωνίες για τις βάσεις, που υπογράφουν με τον «διαβολικά καλό» Τραμπ και συμφωνίες για καινούργιες, αλλά και συνολικά για αναβαθμισμένη συνεργασία με τις ΗΠΑ και με κράτη - δολοφόνους, όπως το Ισραήλ.

Που, όπως επιβεβαιώνει και η νέα επίθεση, παίζουν «κρίσιμους ρόλους» και στα ίδια τα δολοφονικά πολεμικά σχέδια, φιλοξενώντας στη Σούδα τα αμερικανικά πλοία που διεξήγαγαν την επίθεση, παρέχοντας υποδομές και βάσεις για το νέο χτύπημα, αλλά και συνολικά για τη συγκέντρωση πολεμικών μέσων στην περιοχή.

Που παραχωρούν τη βάση στη Λάρισα, το αεροδρόμιο του Ηρακλείου κ.ο.κ. για τα αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροπλάνα, που ετοιμάζονται και πάλι να βάλουν το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό να συνοδεύσει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο το οποίο καταπλέει τις μέρες αυτές στην Ανατολική Μεσόγειο, μόνο για να θυμηθούμε τα πιο πρόσφατα.

Αυτοί που μόλις χτες υπέγραψαν φαρδιά - πλατιά τόσο τη ΝΑΤΟική ανακοίνωση για την επίθεση, όσο και αυτή του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που δίνει πλήρη κάλυψη στο χτύπημα, όσο και σε όλα τα προσχήματα των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, περί «χημικών», «κέντρων παραγωγής», «στοχευμένων» και «χειρουργικών» χτυπημάτων, «αναγκαίας απάντησης στον δικτάτορα» και πάει λέγοντας. Τα προσχήματα δηλαδή που κάθε φορά αξιοποιούν (όταν δεν τα κατασκευάζουν...) οι ιμπεριαλιστές, προκειμένου να «τρέξουν» τα πολεμικά και άλλα σχέδιά τους.

Ο λαός, οι εργαζόμενοι, η νεολαία χρειάζεται να στείλουν στα σκουπίδια τη βρώμικη προπαγάνδα αμερικανοΝΑΤΟικής κοπής. Είναι ώρα δράσης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας, ώρα αλληλεγγύης στο λαό της Συρίας, ώρα αγώνα για να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα, για την αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Η θέση όλων είναι στα συλλαλητήρια που οργανώνει το ΠΑΜΕ σήμερα στην Αθήνα, και Εργατικά Κέντρα και σωματεία σε όλη τη χώρα.




Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ