Κυριακή 15 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ
«Στο πόδι» σε όλη τη χώρα με συγκεντρώσεις και πικετοφορές

Δεκάδες συγκεντρώσεις και πικετοφορίες πραγματοποιούνται από το πρωί της Παρασκευής

ΒΟΛΟΣ
ΒΟΛΟΣ
«Εξω η Ελλάδα από το έγκλημα!»: Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα, με μια πλατιά εξόρμηση, καλώντας σε πανστρατιά τους εργαζόμενους και το λαό, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας.

Από το πρωί της Παρασκευής, που φαινόταν ότι πλησιάζει η ώρα του νέου χτυπήματος από ΗΠΑ - Βρετανία - Γαλλία στη Συρία, τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος είναι «στο πόδι» και έχουν ήδη πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις, πικετοφορίες και μαζικές εξορμήσεις σε πάνω από 60 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Οι πρωτοβουλίες συνεχίστηκαν και το πρωί του Σαββάτου, που ο λαός ξύπνησε με την είδηση ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους χτύπησαν τη Συρία.

Στην Αττική οι κινητοποιήσεις σε Καλλιθέα, Χαϊδάρι, Μπραχάμι και Μενίδι μετατράπηκαν σε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απογευματινή μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα και την πορεία που ακολούθησε στην αμερικάνικη πρεσβεία. Στο Μενίδι, μάλιστα, σε μια συμβολική κίνηση, οι συγκεντρωμένοι από την κεντρική πλατεία κατευθύνθηκαν στο κτίριο του δημαρχείου, από το οποίο κατέβασαν τη σημαία της ΕΕ, την οποία έκαψαν μαζί με τη σημαία των ΗΠΑ.

Είχε προηγηθεί το απόγευμα της Παρασκευής η μαζική πορεία μέχρι την αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα, όπου οι διαδηλωτές έκαψαν συμβολικά τη σημαία των ΗΠΑ.

Σε Πάτρα και Αίγιο

ΣΕΡΡΕΣ
ΣΕΡΡΕΣ
Με μαχητικότητα και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Πάτρα. Παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής Πάτρας, με επικεφαλής τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη.

Μιλώντας στη συγκέντρωση, ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, είπε ανάμεσα σε άλλα: «Τώρα που οι ιμπεριαλιστές ματώνουν τους λαούς, πρέπει όλοι να ξεσηκωθούμε, να καταδικάσουμε αυτό το έγκλημα, να απαιτήσουμε την πλήρη απεμπλοκή της Ελλάδας απ' αυτό, να κλείσουν οι βάσεις - ορμητήρια των επιδρομέων, να μη χρησιμοποιηθούν ως τέτοια ορμητήρια ο Αραξος, η Ανδραβίδα ή άλλες υποδομές και εγκαταστάσεις της περιοχής μας, να αποδεσμευτεί η χώρα απ' το ΝΑΤΟ και την ΕΕ!».

Μαζική εξόρμηση πραγματοποιήθηκε και στο κέντρο του Αιγίου, όπου οι τοπικές Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενημέρωσαν το λαό της περιοχής για τις εξελίξεις και τη θέση του ΚΚΕ.

Στη Θεσσαλία

Στο Βόλο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Πανεπιστημίου και ακολούθησε πορεία στον εμπορικό δρόμο, όπου μοιράστηκε η ανακοίνωση του Κόμματος. Στη Λάρισα, οι κομμουνιστές, φίλοι και οπαδοί του Κόμματος, έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους και στις στάσεις που έγιναν στις δυο πλατείες, διαβάστηκε η ανακοίνωση του Κόμματος. Πικετοφορία έγινε από τα γραφεία του ΚΚΕ και στα Τρίκαλα, ενώ την ερχόμενη Τρίτη 17/4 θα γίνει συλλαλητήριο. Στην Καρδίτσα, πραγματοποιήθηκε εξόρμηση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τον «Ριζοσπάστη» και την ανακοίνωση του Κόμματος.

Σε άλλες πόλεις

ΛΑΡΙΣΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Μαχητικές κινητοποιήσεις καταδίκης της επέμβασης και μαζικές εξορμήσεις πραγματοποίησαν οι ΚΟ του ΚΚΕ σε πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης, όπως στο Κιλκίς, στη Νάουσα, στη Βέροια, στις Σέρρες, στην Κατερίνη και στα Γιαννιτσά. Συγκεντρώσεις και εξορμήσεις έγιναν επίσης χτες το πρωί σε Ξάνθη, Κομοτηνή, Καβάλα, Φλώρινα και Καστοριά. Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιούνταν στην Κοζάνη χτες το βράδυ και στην Πτολεμαΐδα σήμερα Κυριακή, στις 12 μ., στην κεντρική πλατεία. Πικετοφορίες οργανώθηκαν χτες το πρωί σε Γιάννενα, Ηράκλειο, Χανιά και Χαλκίδα.


ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΠΑΤΡΑ
ΠΑΤΡΑ

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ