Κυριακή 15 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η νεολαία να καταδικάσει μαζικά την επίθεση

Σε ανακοίνωσή του, για την ιμπεριαλιστική επιδρομή των ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας κατά της Συρίας, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ αναφέρει:

«Ξεσηκωμός! Οχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία! Εξω η Ελλάδα από το έγκλημα - Να κλείσουν οι βάσεις! Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

Οργανώνουμε την απάντησή μας σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε σχολείο, σε κάθε πανεπιστήμιο, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη!

Καλούμε τη νεολαία να καταδικάσει μαζικά και αποφασιστικά την επίθεση στη Συρία από ΗΠΑ, Μ. Βρετανία και Γαλλία με τη στήριξη και την ανοχή των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Να αφήσουν τα σάπια! Παρά τα όποια προσχήματα, ο πραγματικός λόγος της επίθεσης είναι το ατέλειωτο κυνηγητό για το μοίρασμα αγορών, τον έλεγχο και το πλιάτσικο ενεργειακών και πλουτοπαραγωγικών πόρων.

Είναι τα κέρδη των μονοπωλίων, που για τους λαούς και τη νεολαία σημαίνουν φτώχεια, ανεργία, τσάκισμα δικαιωμάτων, μέχρι και πολέμους, αιματοκύλισμα, προσφυγιά.

Είναι ο ανταγωνισμός καπιταλιστικών κρατών και δυνάμεων, οι αντιπαραθέσεις με κυβερνήσεις που δεν τους είναι αρεστές, έχουν ανταγωνιστικά συμφέροντα.

Αυτοί οι ανταγωνισμοί φέρνουν πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς και τη νεολαία της περιοχής, όλου του κόσμου.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες! Συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου που διεκδικεί κομμάτι από τη μοιρασιά της λείας και των αγορών.

Την ίδια ώρα που τσακίζει τον ελληνικό λαό με μέτρα, υποθηκεύει το μέλλον της νεολαίας για δεκαετίες, μπλέκει τη χώρα ακόμα πιο βαθιά σε αυτό το μακελειό που πάντα έχει θύματα τους πολλούς για τα συμφέροντα των λίγων.

Παίρνει τα συγχαρητήρια των γερακιών του πολέμου, γιατί δίνει "ένα κάρο" λεφτά στο ΝΑΤΟ, για στρατιωτικές δαπάνες που δεν έχουν καμία σχέση με την άμυνα της χώρας, μετατρέπει την Ελλάδα σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση, που είναι κομβικής σημασίας για τις επιθετικές ενέργειες του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Αυτό ήταν, είναι και θα είναι πάντα το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, όλες οι ενώσεις των ιμπεριαλιστών, όλες οι κυβερνήσεις τους!

Η αλληλεγγύη και η κοινή πάλη των λαών είναι τα όπλα μας ενάντια στα σχέδιά τους, ενάντια στο σάπιο σύστημα που γεννά φτώχεια, κρίσεις, πολέμους.

Καμία αναμονή! Διαδηλώνουμε ενάντια στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών!

Απευθύνουμε κάλεσμα δράσης και αγώνα σε κάθε νέο και νέα.

Η νεολαία να βρεθεί στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα.

Να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων.

Αποδέσμευση της χώρας μας απ' το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια που οργανώνει το ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα!

Με μαζικό τρόπο δίνουμε απάντηση με σύνθημα: Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ