Κυριακή 15 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Καλεί σε συλλαλητήριο την Τρίτη, στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα

«Ολοι στους δρόμους! Εξω η Ελλάδα από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα!» σημειώνει σε ανακοίνωση για την επίθεση στη Συρία

Σε συλλαλητήριο καταδίκης της νέας ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία και της ελληνικής εμπλοκής στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, καλεί το ΠΑΜΕ, την Τρίτη 17/4, στις 7 μ.μ., στο Σύνταγμα. Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την επίθεση των ΗΠΑ, Βρετανίας, Γαλλίας στη Συρία.

***

Ξεσηκωμός! Ολοι στους δρόμους! Εξω η Ελλάδα από το νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα! Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

Το πρωί του Σαββάτου οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις των ΗΠΑ - Βρετανίας - Γαλλίας εξαπέλυσαν επίθεση ενάντια στη Συρία. Η επίθεση αυτή βασίστηκε σε διάφορα προσχήματα (όπως η εισβολή στο Ιράκ για τα ακόμα άφαντα όπλα του Σαντάμ). Γίνεται με τη στήριξη και ανοχή της υπόλοιπης λυκοσυμμαχίας των ΝΑΤΟ - ΕΕ και κυβερνήσεων που υποκρίνονται τους Πόντιους Πιλάτους, ανοίγοντας το δρόμο για τη νέα σφαγή.

Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν

Πραγματικός λόγος της επίθεσης είναι ο ανηλεής ανταγωνισμός των μακελάρηδων των λαών για τον έλεγχο των πηγών Ενέργειας, των αγορών και των δρόμων μεταφοράς. Ελεγχος που προϋποθέτει «φιλικά» καθεστώτα ή χάος, όπως είδαμε στη Λιβύη και στο Αφγανιστάν.

Με την επίθεση των ΗΠΑ - Βρετανίας - Γαλλίας περνάμε σε νέα φάση κλιμάκωσης των ανταγωνισμών στην περιοχή, αλλά και γενικότερα, καθώς συγκεντρώνονται τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις, από όλες τις μεριές του κόσμου, με το χέρι στη σκανδάλη.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που μιλά για την Ελλάδα ως «πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας», τη στιγμή που μας βάζει στη μέση του κυκλώνα. Είναι ψέμα ότι η Ελλάδα δεν συμμετέχει στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα, όταν η κυβέρνηση έχει κάνει την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι για τα αεροπλανοφόρα και την αρμάδα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Οταν συνεργάζεται με το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ. Οταν η Τουρκία έχει ήδη εισβάλει σε Κύπρο και Συρία και μπαινοβγαίνει στο Αιγαίο, στηριζόμενη στην ανοχή των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ που έχουν σβήσει τα σύνορα στο Αιγαίο και θέλουν να την αξιοποιήσουν εναντίον της Ρωσίας. Η στάση των ελληνικών κυβερνήσεων υπέρ των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ εξυπηρετεί τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της Ελλάδας, που σαν κοράκια περιμένουν τα συμβόλαια που θα βγουν μετά την καταστροφή και τη δολοφονία των λαών.

Οι αντεργατικές πολιτικές στο εσωτερικό της κάθε χώρας πηγαίνουν παράλληλα με την εξωτερική πολιτική των προκλητικών φιλοπόλεμων δηλώσεων και των εμπορικών ανταγωνισμών, των οικονομικών πολέμων. Ο πόλεμός τους είναι η συνέχεια της ειρήνης τους.

Η πολιτική τους γεννά φτώχεια - πολέμους - προσφυγιά. Αμεση συνέπεια της γενίκευσης του πολέμου θα είναι ο νέος μαζικός ξεριζωμός χιλιάδων ανθρώπων από τα σπίτια τους. Το νέο κύμα προσφύγων, για το οποίο υποκριτικά μιλάνε αυτοί που το προκαλούν.

Η συμμετοχή της Ελλάδας στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα είναι κίνδυνος για τον λαό με απρόβλεπτες συνέπειες.

Οι εργαζόμενοι της Ελλάδας τώρα πρέπει μαζικά να ορθώσουν μέτωπο ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ που δολοφονούν λαούς, αλλάζουν τα σύνορα, οδηγούν ολόκληρες χώρες και περιοχές στο χάος και την καταστροφή, για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Το έργο το έχουμε ξαναδεί: Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Γιουγκοσλαβία, Ουκρανία...

Φονιάδες των λαών για τα κέρδη των καπιταλιστών.

Τώρα ξεσηκωμός, για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, η βάση της Σούδας που αποτελεί στρατηγικό κέντρο για τα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ.

Τώρα ξεσηκωμός, για να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων, για την αποδέσμευση της χώρας μας απ' το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Απέναντι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών, οι εργαζόμενοι έχουμε να αντιτάξουμε τις αξίες της φιλίας και της Αλληλεγγύης.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Για την τελική νίκη των λαών.

Καλούμε τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τα Συνδικάτα να καταγγείλουν το νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα και να πάρουν πρωτοβουλίες κινητοποίησης και έκφρασης αλληλεγγύης στο λαό της Συρίας.

Συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις

Συλλαλητήρια ενάντια στην ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία οργανώνονται από συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικούς φορείς και σε άλλες πόλεις:

  • Την Δευτέρα 16/4: Στα Γιάννενα, 7 μ.μ., Εργατικό Κέντρο. Στα Τρίκαλα, 8.30 μ.μ., Εργατικό Κέντρο.
  • Την Τρίτη 17/4: Στη Θεσσαλονίκη, 7.30 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου. Στην Πάτρα, 7 μ.μ., Εργατικό Κέντρο. Στο Βόλο, 7 μ.μ., πλατεία Πανεπιστημίου.
  • Την Τετάρτη 18/4: Στη Λάρισα, 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία. Στην Καρδίτσα, 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία. Στα Χανιά, 7 μ.μ., πλατεία Αγοράς
  • Την Πέμπτη 19/4: Στο Ηράκλειο, 7 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ