Κυριακή 15 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!
  • Αμεση απάντηση στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα η μεγάλη συγκέντρωση, όπου μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας
  • Οι διαδηλωτές έκαψαν τις σημαίες της Γαλλίας, της Μ. Βρετανίας, των ΗΠΑ και της ΕΕ έξω από τα κτίριά τους, έγραψαν συνθήματα και πέταξαν κόκκινες μπογιές

Αμεση και αποφασιστική απάντηση στην ιμπεριαλιστική επέμβαση ΗΠΑ, Γαλλίας και Μ. Βρετανίας στη Συρία, με την ανοχή των ΝΑΤΟ - ΕΕ και τη συνενοχή της ελληνικής κυβέρνησης, έδωσαν το απόγευμα του Σαββάτου χιλιάδες εργαζόμενοι, νέοι και συνταξιούχοι, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα και διαδήλωσαν με πορεία έως την αμερικάνικη πρεσβεία, περνώντας έξω από τις πρεσβείες και των άλλων πρωταγωνιστών του ιμπεριαλιστικού μακελειού.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας (βλ. σελίδες 8-9). Τη θέση τους δίπλα στους εργαζόμενους και το λαό πήραν δεκάδες φαντάροι, που έφτασαν στο Σύνταγμα με την προσυγκέντρωση από την πλατεία Κλαυθμώνος συγκροτημένοι σε μπλοκ και καταχειροκροτήθηκαν από τους συγκεντρωμένους, κάτω από το σύνθημα «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά».

Οι άλλες προσυγκεντρώσεις, εξίσου μαζικές, ξεκίνησαν για το Σύνταγμα από το Μοναστηράκι και τα Προπύλαια, όπου ξεχώρισε η παρουσία της νεολαίας. «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», απαίτησαν οι διαδηλωτές και κατήγγειλαν ότι «η κυβέρνηση συμμετέχει στο έγκλημα κατά των λαών για τα κέρδη των καπιταλιστών».

Μετά την ομιλία, οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν πορεία με προορισμό την αμερικάνικη πρεσβεία. Στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Ακαδημίας έκαψαν τη γαλλική σημαία έξω από το κτίριο της γαλλικής πρεσβείας, έγραψαν «Φονιάδες των λαών» στο φράχτη και πέταξαν κόκκινη μπογιά στο κτίριο.

Μια από τις προσυγκεντρώσεις κατευθύνεται στο Σύνταγμα
Μια από τις προσυγκεντρώσεις κατευθύνεται στο Σύνταγμα
«Φονιάδες, ληστές, υποκριτές είναι οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές», «Του λαού δυνάστες, κλέφτες και ληστές - Ενωση, κυβέρνηση και καπιταλιστές», ήταν τα συνθήματα με τα οποία η πορεία έφτασε στα γραφεία της ΕΕ, αφήνοντας και εκεί την υπογραφή της και παραδίδοντας στη φωτιά τη σημαία της ΕΕ.

Οι συγκεντρωμένοι λίγα λεπτά αργότερα έφτασαν έξω από την πρεσβεία της Μεγάλης Βρετανίας στη Βασιλίσσης Σοφίας, έκαψαν τη βρετανική σημαία, έγραψαν στον τοίχο το ίδιο σύνθημα και πέταξαν κόκκινες μπογιές.

Στην αμερικάνικη πρεσβεία

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ, οι συγκεντρωμένοι έφτασαν στην αμερικάνικη πρεσβεία. Πέταξαν κόκκινες μπογιές στον περίβολο του κτιρίου, έκαψαν την αμερικάνικη σημαία και έγραψαν «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» με υπογραφή ΚΚΕ, στο οδόστρωμα μπροστά από την πρεσβεία. Οι διαδηλωτές παρέμειναν για ώρα έξω από την πρεσβεία φωνάζοντας συνθήματα, ενώ την ώρα που έγραφαν το σύνθημα έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία, έγινε προσπάθεια με «άνωθεν εντολή» να δοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος, κάτι που δεν πέρασε.




Γραφεια ΕΕ
Γραφεια ΕΕ

Βρετανική πρεσβεία
Βρετανική πρεσβεία

Eurokinissi


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ