Περιοδεία στο εργοτάξιο του «Αστέρα» Βουλιαγμένης πραγματοποίησε ο Γ. Πρωτούλης, στο πλαίσιο της πολιτικής δράσης των ΚΟ του ΚΚΕ
Ο Γ. Πρωτούλης μίλησε στους εργάτες του «Αστέρα» |
Οι εργάτες του εργοταξίου ανακαίνισης του «Αστέρα» έχουν πείρα από αγώνες, όπως αυτόν που δίνουν εδώ και πολλούς μήνες μαζί με το Συνδικάτο τους, για την υπογραφή εργοταξιακής Συλλογικής Σύμβασης με κατοχυρωμένα δικαιώματα. Ο Γ. Πρωτούλης τούς κάλεσε να αξιοποιήσουν την πείρα τους. Να θυμηθούν ότι την περίοδο της ανάπτυξης και των μεγάλων έργων που προηγήθηκε της κρίσης, έπαιρναν ένα μεροκάματο λειψό και είχαν χιλιάδες θύματα από εργατικά «ατυχήματα». Σήμερα, που φαίνεται να υπάρχει αναιμική ανάκαμψη, τους κάλεσε να μη δεχθούν να δουλεύουν για μεροκάματα πείνας, ανασφάλιστοι, χωρίς μέτρα ασφαλείας. «Φτιάχνετε ένα παλάτι, που θα το απολαμβάνουν οι μεγιστάνες του πλούτου. Αυτοί που στην ανάπτυξη ξεζουμίζουν τους εργάτες και στην κρίση τούς πετούν σαν στυμμένες λεμονόκουπες», ανέφερε χαρακτηριστικά, καλώντας τους να μπουν ακόμα πιο αποφασιστικά στην πάλη. Να οργανώσουν τον αγώνα τους μαζί με τους κομμουνιστές και να διεκδικήσουν τον πλούτο που παράγουν.
Η καθημερινή πολιτική δράση των ΚΟ του ΚΚΕ συνεχίζεται σήμερα και τις επόμενες μέρες. Με περιοδείες και συγκεντρώσεις απευθύνονται στους εργαζόμενους, καλώντας τους «να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ, για να δυναμώσουν το εργατικό κίνημα και η Κοινωνική Συμμαχία, για την ανατροπή, για την εξουσία». Πιο συγκεκριμένα, προγραμματίζονται:
Σήμερα Τρίτη:
-- Κλιμάκιο της ΤΟ Ημαθίας με επικεφαλής τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο, ευρωβουλευτή του κόμματος, θα περιοδεύσει στην περιοχή. Στις 10 π.μ. θα επισκεφθεί το εργοστάσιο της «Venus Growers» στη Βέροια. Στις 11.30 π.μ. θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στον πολυχώρο «Ελιά» στη Βέροια, και στη 1.30 μ.μ. θα επισκεφθεί τον ΑΣΕΠΟΠ Νάουσας
-- Η ΚΟ Τύπου - Χάρτου Κ. Μακεδονίας καλεί σε σύσκεψη, στις 7.30 μ.μ., στα γραφεία της Ανω Πόλης, με ομιλητή τον Θανάση Χρηστίδη, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Κ. Μακεδονίας.
-- Οι ΚΟ Πληροφορικής - Τηλεπικοινωνιών Κ. Μακεδονίας καλούν σε σύσκεψη, στις 7 μ.μ., στην ΕΔΟΘ, με ομιλητή τον Μιχάλη Μπέλλα, μέλος του ΤΓ Βιομηχανίας.
Αύριο Τετάρτη:
-- Οι ΚΟ Μετάλλου Κ. Μακεδονίας καλούν σε σύσκεψη στις 7.30 μ.μ., στα γραφεία της ΚΟ Αμπελοκήπων, με ομιλητή τον Θανάση Χρηστίδη.
-- Οι ΚΟ Μεταφορών καλούν σε σύσκεψη στις 7 μ.μ., στον 1ο όροφο του ΕΚΘ, με ομιλητή τον Στράτο Κουρτζανίδη, μέλος της ΕΠ Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ.
-- Η ΚΟ Τροφίμων Κ. Μακεδονίας καλεί σε σύσκεψη, στις 6.30 μ.μ., στον 3ο όροφο του ΕΚΘ, με ομιλητή τον Χάρη Κυριαζίδη, μέλος του ΤΓ Βιομηχανίας.