Τρίτη 3 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Καμιά θυσία από τους εργάτες για την καπιταλιστική ανάπτυξη

Περιοδεία στο εργοτάξιο του «Αστέρα» Βουλιαγμένης πραγματοποίησε ο Γ. Πρωτούλης, στο πλαίσιο της πολιτικής δράσης των ΚΟ του ΚΚΕ

Ο Γ. Πρωτούλης μίλησε στους εργάτες του «Αστέρα»
Ο Γ. Πρωτούλης μίλησε στους εργάτες του «Αστέρα»
«Κανένα συμφέρον δεν έχουν οι εργάτες από την επαναχάραξη των συνόρων, για το μοίρασμα του ενεργειακού πλούτου ανάμεσα στις αστικές τάξεις, που καθεμιά διεκδικεί μεγαλύτερο μερίδιο. Γι' αυτό πρέπει, μαζί με τους αγώνες για το μεροκάματο, για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, να παλέψουν για την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για να κλείσουν οι βάσεις, για να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο»: Τα παραπάνω είπε ανάμεσα σε άλλα ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, απευθυνόμενος σε εργάτες οικοδόμους στο εργοτάξιο του «Αστέρα» Βουλιαγμένης κατά τη διάρκεια της χτεσινής περιοδείας του, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων του ΚΚΕ σε χώρους δουλειάς και συνοικίες. Μιλώντας ειδικά για τις ευθύνες της κυβέρνησης, που μπλέκει τη χώρα στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς, σημείωσε ότι κάθε χρόνο δίνει 4 δισ. για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με τις περικοπές σε Υγεία, Παιδεία κ.α. «Το ίδιο κάνουν και οι κυβερνήσεις της Τουρκίας, της Αλβανίας και άλλων χωρών του ΝΑΤΟ. Γι' αυτό λέμε ότι κανένας λαός δεν έχει συμφέρον από το να είναι η χώρα του στο ΝΑΤΟ», σημείωσε.

Οι εργάτες του εργοταξίου ανακαίνισης του «Αστέρα» έχουν πείρα από αγώνες, όπως αυτόν που δίνουν εδώ και πολλούς μήνες μαζί με το Συνδικάτο τους, για την υπογραφή εργοταξιακής Συλλογικής Σύμβασης με κατοχυρωμένα δικαιώματα. Ο Γ. Πρωτούλης τούς κάλεσε να αξιοποιήσουν την πείρα τους. Να θυμηθούν ότι την περίοδο της ανάπτυξης και των μεγάλων έργων που προηγήθηκε της κρίσης, έπαιρναν ένα μεροκάματο λειψό και είχαν χιλιάδες θύματα από εργατικά «ατυχήματα». Σήμερα, που φαίνεται να υπάρχει αναιμική ανάκαμψη, τους κάλεσε να μη δεχθούν να δουλεύουν για μεροκάματα πείνας, ανασφάλιστοι, χωρίς μέτρα ασφαλείας. «Φτιάχνετε ένα παλάτι, που θα το απολαμβάνουν οι μεγιστάνες του πλούτου. Αυτοί που στην ανάπτυξη ξεζουμίζουν τους εργάτες και στην κρίση τούς πετούν σαν στυμμένες λεμονόκουπες», ανέφερε χαρακτηριστικά, καλώντας τους να μπουν ακόμα πιο αποφασιστικά στην πάλη. Να οργανώσουν τον αγώνα τους μαζί με τους κομμουνιστές και να διεκδικήσουν τον πλούτο που παράγουν.

Συνεχίζεται η πολιτική δράση

Η καθημερινή πολιτική δράση των ΚΟ του ΚΚΕ συνεχίζεται σήμερα και τις επόμενες μέρες. Με περιοδείες και συγκεντρώσεις απευθύνονται στους εργαζόμενους, καλώντας τους «να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ, για να δυναμώσουν το εργατικό κίνημα και η Κοινωνική Συμμαχία, για την ανατροπή, για την εξουσία». Πιο συγκεκριμένα, προγραμματίζονται:

Σήμερα Τρίτη:

-- Κλιμάκιο της ΤΟ Ημαθίας με επικεφαλής τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο, ευρωβουλευτή του κόμματος, θα περιοδεύσει στην περιοχή. Στις 10 π.μ. θα επισκεφθεί το εργοστάσιο της «Venus Growers» στη Βέροια. Στις 11.30 π.μ. θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στον πολυχώρο «Ελιά» στη Βέροια, και στη 1.30 μ.μ. θα επισκεφθεί τον ΑΣΕΠΟΠ Νάουσας

-- Η ΚΟ Τύπου - Χάρτου Κ. Μακεδονίας καλεί σε σύσκεψη, στις 7.30 μ.μ., στα γραφεία της Ανω Πόλης, με ομιλητή τον Θανάση Χρηστίδη, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Κ. Μακεδονίας.

-- Οι ΚΟ Πληροφορικής - Τηλεπικοινωνιών Κ. Μακεδονίας καλούν σε σύσκεψη, στις 7 μ.μ., στην ΕΔΟΘ, με ομιλητή τον Μιχάλη Μπέλλα, μέλος του ΤΓ Βιομηχανίας.

Αύριο Τετάρτη:

-- Οι ΚΟ Μετάλλου Κ. Μακεδονίας καλούν σε σύσκεψη στις 7.30 μ.μ., στα γραφεία της ΚΟ Αμπελοκήπων, με ομιλητή τον Θανάση Χρηστίδη.

-- Οι ΚΟ Μεταφορών καλούν σε σύσκεψη στις 7 μ.μ., στον 1ο όροφο του ΕΚΘ, με ομιλητή τον Στράτο Κουρτζανίδη, μέλος της ΕΠ Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ.

-- Η ΚΟ Τροφίμων Κ. Μακεδονίας καλεί σε σύσκεψη, στις 6.30 μ.μ., στον 3ο όροφο του ΕΚΘ, με ομιλητή τον Χάρη Κυριαζίδη, μέλος του ΤΓ Βιομηχανίας.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org