Τρίτη 3 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Συναντήσεις με προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος

Στο πλαίσιο της περιοδείας στο νησί της Λήμνου, το Σάββατο 31 Μάρτη, ο Δημήτρης Αρβανιτάκης και ο Νίκος Παπαναστάσης πραγματοποίησαν προγραμματισμένη συνάντηση με την Ενωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου (ΕΣΠΕΕΛΗΜ), που ανήκει στη δύναμη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ).

Η συνάντηση έγινε σε πολύ εποικοδομητικό κλίμα. Από πλευράς του ΚΚΕ έγινε ενημέρωση για τις θέσεις του Κόμματος σχετικά με τις Ενοπλες Δυνάμεις και το προσωπικό τους, αλλά και για τις τρέχουσες εξελίξεις. Απ' τη συζήτηση αναδείχτηκαν και προβλήματα που απασχολούν το στρατιωτικό προσωπικό της περιοχής, όπως θέματα οικονομικά, ιεραρχικής εξέλιξης, συνυπηρέτησης συζύγων, κάλυψης εξόδων μετακινήσεων, ασφαλιστικά προβλήματα και κατατέθηκαν σχετικές προτάσεις για την επίλυσή τους.

Στη συνέχεια, αντίστοιχη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Λιμεναρχείο Μύρινας (Λήμνος), με το προσωπικό που υπηρετεί σε αυτό. Η συζήτηση ήταν ουσιαστική και περιστράφηκε γύρω από τα προβλήματα και τις δυσκολίες που καθημερινά βιώνουν εντός και εκτός υπηρεσιακού περιβάλλοντος λόγω και της ακριτικής υπηρέτησης. Απ' τη συζήτηση με τους λιμενικούς αναδείχτηκαν προβλήματα που σχετίζονται με τις μεταθέσεις τους και τη μη ικανοποίηση σχετικών αιτημάτων του προσωπικού, τη μη ουσιαστική υλοποίηση της συνυπηρέτησης συζύγων, αλλά και τα θέματα της σοβαρής έλλειψης προσωπικού εκπαιδευμένου σε κρίσιμες ειδικότητες όπως μηχανικών σκαφών κ.ά.

Στις συναντήσεις, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ τόνισε ότι θα προσπαθήσει για τη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Επίσης, θα βρίσκεται στο πλάι του προσωπικού των ΕΔ και του Λιμενικού για τη στήριξη των δίκαιων αιτημάτων τους.

Ιδιαίτερα τόνισε τη στήριξή του στις προσπάθειες των Ενώσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) για τη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το προσωπικό των ΕΔ. Καταδικάζει επίσης κάθε διασπαστική πρακτική και κάθε προσπάθεια χειραγώγησης ή μεταφορά του διεκδικητικού πλαισίου αγώνα του προσωπικού των ΕΔ στις δικαστικές αίθουσες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στηρίζουμε τα αιτήματα των υπαξιωματικών και αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων(2022-09-24 00:00:00.0)
Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των στρατιωτικών για κάθε δίκαιο αίτημά τους(2021-05-22 00:00:00.0)
Συνάντηση με Ενώσεις στρατιωτικών(2019-04-23 00:00:00.0)
Ορισμένες σκέψεις για τον συνδικαλισμό στις Ενοπλες Δυνάμεις(2019-03-23 00:00:00.0)
Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με την ΠΟΕΣ(2018-01-17 00:00:00.0)
Συνάντηση με εκπροσώπους ομοσπονδιών προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας(2016-01-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ