Τρίτη 3 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Ενα ακόμα «δωράκι» στους καναλάρχες

«Πασχαλιάτικο δωράκι» στους μεγαλοεπιχειρηματίες των ΜΜΕ επιφύλαξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Χτες ψηφίστηκε τροπολογία στη Βουλή (στο νομοσχέδιο που «απελευθερώνει» τις ομαδικές απολύσεις για τους ναυτεργάτες), την οποία κατέθεσε το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και η οποία προβλέπει ότι όλοι οι φόροι που αφορούν τη διαφήμιση, και ο ειδικός φόρος διαφήμισης, θα υπολογίζονται επί του 80% της αξίας της διαφήμισης και όχι επί του 100% της αξίας της.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς, μάλιστα, εμφάνισε την τροπολογία ως «ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα ούτως ώστε να υπάρξουν κανόνες διαφάνειας».

Καταψηφίζοντας την τροπολογία, η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ Δ. Μανωλάκου επισήμανε ότι αφού η κυβέρνηση επέκτεινε το χρόνο αποπληρωμής του τιμήματος των αδειών από τα 3 στα 10 χρόνια, αφού μείωσε τον φόρο επί των διαφημίσεων από το 20% στο 5%, τώρα έφερε και αυτήν την τροπολογία, για την οποία είπε: «Εμείς λέμε ότι χαρίζετε λεφτά στους επιχειρηματικούς ομίλους, ιδιοκτήτες των μέσων ενημέρωσης, την ώρα που φοροληστεύεται ο λαός, και μάλιστα την ίδια ώρα η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου που συνοδεύει την τροπολογία σας, λέει ότι θα χαθούν αρκετά έσοδα από το κράτος».

Πρόσθεσε ότι «η κατάργηση του αγγελιόσημου ήταν ένας πόρος στα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων. Στο αγγελιόσημο, όμως, υπάρχουν χρέη εκατομμυρίων στα Ταμεία. Εσείς, την ίδια στιγμή, έχετε υπερδιπλασιάσει τις εισφορές των εργαζομένων, αλλά έχουν μειωθεί οι παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και οι επικουρικές συντάξεις στους εργαζόμενους. Σας θέτουμε το εξής ερώτημα, εάν σκοπεύετε να αναζητήσετε τα χρέη στα Ταμεία από την εργοδοσία και το κράτος. Εμείς σας το προτείνουμε και αν το φέρετε, θα το ψηφίσουμε».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org