Τρίτη 3 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
Ντροπή να επικαλείται η κυβέρνηση τους εργατικούς αγώνες

Με ανακοίνωσή, του το ΕΚ Λαυρίου χαιρετίζει τη μαχητική συγκέντρωση των εργαζομένων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του, δίνοντας απάντηση στην «αναπτυξιακή» φιέστα της κυβέρνησης. Σημειώνει ότι «αλγεινή εντύπωση σε όλη την κοινωνία της Λαυρεωτικής άφησε η αστυνομοκρατία που κυριάρχησε τρεις μέρες στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή. Τόσες εκατοντάδες αστυνομικούς, φανερούς και μυστικούς, είχε να δει το Λαύριο από τη μεγάλη απεργία των κλωστοϋφαντουργών το 1964, επί Γ. Παπανδρέου».

Παράλληλα, το ΕΚ Λαυρίου σχολιάζει την «καπηλεία» των εργατικών αγώνων από την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός, αφού έδωσε διαπιστευτήρια στο κεφάλαιο, «ξεπέρασε τα όρια, με αναφορές στο Λαύριο των εργατικών αγώνων και στη Μακρόνησο, που τη χαρακτήρισε μνημείο των σύγχρονων αγώνων του λαού μας. Την ίδια ώρα που τα έλεγε αυτά, διμοιρίες των ΜΑΤ ήταν ακροβολισμένες σε όλη την περιοχή, την πορεία των συνδικάτων τη σταμάτησαν σε απόσταση ασφαλείας, μην τυχόν και ακουστούν τα συνθήματα και θιχτεί η αριστεροφροσύνη της κυβέρνησης. Είναι ντροπή να επικαλούνται τους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες αυτοί που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, τα αντιασφαλιστικά - αντεργατικά μέτρα, το ξήλωμα του απεργιακού δικαιώματος, την αυτεπάγγελτη δίωξη σε όποιον υπερασπίζεται τη λαϊκή κατοικία. Είναι ντροπή αυτοί που έχουν γίνει το μεγαλύτερο πλυντήριο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, που γεμίσανε τη χώρα με νέες βάσεις του ΝΑΤΟ, που έχουν αναλάβει την εργολαβία των επιδιώξεων του ευρωαντλαντικού ιμπεριαλισμού στην ευρύτερη περιοχή, να πιάνουν στο στόμα τους τη Μακρόνησο. Τι σχέση μπορεί να έχουν όσοι αγωνίστηκαν για κοινωνική απελευθέρωση, για δικαιώματα και ελευθερίες και εξορίστηκαν στην Μακρόνησο, με τους βασανιστές τους που σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι αγκαλιά;».

Το ΕΚ καλεί τους εργαζόμενους να εντείνουν την πάλη τους για Συλλογικές Συμβάσεις, για αποκατάσταση του κατώτερου μισθού, για τη σωτηρία της εργατικής - λαϊκής κατοικίας από τα νύχια των τραπεζιτών. Επιπλέον καλεί σε επαγρύπνηση και πάλη ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις, στους πολέμους για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών, για να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ, να φύγουν οι ΝΑΤΟικοί φονιάδες από το Αιγαίο. «Αυτοί οι στόχοι του κινήματος είναι στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης και παράλληλα η καλύτερη τιμή στους αγωνιστές που βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, δολοφονήθηκαν για κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική απελευθέρωση», αναφέρει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org