Τρίτη 3 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Το ΚΚΕ πάντα στην πρώτη γραμμή της κοινής πάλης Ελλήνων και μεταναστών εργατών

Εκδήλωση για μετανάστες εργάτες στο πλαίσιο των 100χρονων του Κόμματος διοργάνωσε η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ

Στην «Αλκυονίδα» πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση
Στην «Αλκυονίδα» πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση
«100 χρόνια ΚΚΕ. Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!». Αυτό ήταν το σύνθημα της εκδήλωσης της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1/4 για μετανάστες εργάτες. Μιας εκδήλωσης - καλέσματος στους μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα να μάθουν για την ηρωική Ιστορία του ΚΚΕ, να ακούσουν και να διαδώσουν την επαναστατική του στρατηγική.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 100χρονα του Κόμματος και το «παρών» έδωσαν μετανάστες εργάτες με τις οικογένειές τους, καθώς και πρόσφυγες που ζουν στην Αττική. Για την προετοιμασία της εκδήλωσης, μεταφράστηκε σε διάφορες γλώσσες και διακινήθηκε σε τόπους δουλειάς και συνοικίες η Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Κόμματος.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Γιάννης Μερεντίτης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής, ενώ η ομιλία του μοιράστηκε επίσης μεταφρασμένη στις γλώσσες των συγκεντρωμένων. Μετά την ομιλία ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με εργατικά τραγούδια της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, το οποίο ολοκληρώθηκε με τους δεκάδες συγκεντρωμένους να τραγουδούν με υψωμένη γροθιά τη «Διεθνή».

Φεύγοντας, οι εργαζόμενοι πήραν ο καθένας τους μια αναμνηστική κάρτα με το σύνθημα της εκδήλωσης και με το λογότυπο των 100χρονων του Κόμματος, μεταφρασμένα στις γλώσσες τους.


Ο Γ. Μερεντίτης στην ομιλία του αναφέρθηκε στην πλούσια Ιστορία του Κόμματος, τη γεμάτη με αγώνες και θυσίες για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, αλλά και στο διεθνισμό του ΚΚΕ, που πάντα αντιμετωπιζόταν από το Κόμμα ως καθήκον πρώτης γραμμής.

Οπως είπε, «τους μετανάστες που βρίσκονταν στη χώρα μας τους θεωρούμε κομμάτι της εργατικής τάξης της χώρας μας, ποτέ δεν τους αντιμετωπίζαμε ως κατώτερους, που απλά έχουν ανάγκη τη φιλανθρωπία μας. Δεν διεκδικούμε γι' αυτούς, όπως κάνουν ορισμένες άλλες πολιτικές δυνάμεις, ισότητα στην εκμετάλλευση. Πάντα καταπολεμούσαμε τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια που ήταν διαδεδομένη στους κόλπους της προσφυγιάς και πάντα θεωρούσαμε ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες μπορούν να αποτελούν σοβαρό αιμοδότη του εργατικού κινήματος».

Το στέλεχος του Κόμματος έκανε εκτενή αναφορά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που αποτελεί την κύρια αιτία της μετανάστευσης και της προσφυγιάς, ενώ ανέλυσε τις θέσεις του Κόμματος γύρω από τις εξελίξεις με τους ανταγωνισμούς ανάμεσα στις αστικές τάξεις και τις συμμαχίες τους. Οπως είπε, οι εργάτες όλων των χωρών είναι θύματα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, γι' αυτό πρέπει να παλεύουν ενάντια στο ίδιο το σύστημα που γεννά τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, τους πολέμους, την προσφυγιά και τη μετανάστευση.

Ανάμεσα σε άλλα, κάλεσε τους μετανάστες εργάτες να πυκνώσουν τις γραμμές του εργατικού κινήματος, να παλέψουν ενάντια στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ενάντια σε όλα τα κόμματα που στηρίζουν τον καπιταλισμό.

«Οι Ελληνες και οι μετανάστες εργάτες έχουν στο πλευρό τους το δικό τους Κόμμα, το ΚΚΕ, που είναι "σάρκα από τη σάρκα τους", η συνειδητή πρωτοπορία τους, που πιστεύει στην εργατική τάξη, στον πρωτοπόρο ρόλο της, στην ιστορική της αποστολή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει δυνατός μετανάστης, δυνατός εργάτης(2019-02-27 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις για Ελληνες και μετανάστες εργάτες(2018-10-19 00:00:00.0)
Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ(2018-09-14 00:00:00.0)
Με επιτυχία η γιορτή για τα παιδιά μεταναστών και προσφύγων(2017-12-28 00:00:00.0)
Ο αγώνας για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό είναι αγώνας ενάντια στον καπιταλισμό και τον πόλεμο(2017-01-13 00:00:00.0)
Κοινή πάλη Ελλήνων και μεταναστών εργατών για να βγουν πιο δυνατοί από την κρίση(2009-02-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ